Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
скъпите винаги са еднакви както отделните чифтове така и отделните палки.

да да... 2 палки от един чистак нов компелкт Промарк 747 са различни с около 18 грама една от друга , вадеха различен тон при свирене по камбаната на райд чинела и по первазите на томовете, освен това бяха и различни на усещане. и това ми се е случвало доста често. затова ако имам възможност ще си взимам зилджан . но иначе скъпите палки винаги излизат поевтини. в това не мисля че спор трябва да има, но хората се лъжат като за 18 лева вземат 3 чифта Валето отколкото 1 чифт промарк или зилджан

• Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
различни с около 18 грама една от друга , вадеха различен тон при свирене по камбаната на райд чинела и по первазите на томовете, освен това бяха и различни на усещане.

Тва направо ме разби :D , но си е вярно. Само че пробвай да направиш същото научно изследване на един чифт Валето...

Не се заяждам просто ми е интересно там какви ще са цифрите.

Отговорено

мдаа и аз не съм супер доволен от Промарк честно казано...и при мен изкарват около два пъти по-дълго(най-много 3!!) от 3 левките тояги при русинов,но струват 6 пъти повече-сметката е проста: не са ми рентабилни...

• 2 weeks later...
Отговорено

Аз пък си купих от динакорда палки ProMark 5А Nylon Tips с подписа на Мишо Шивачев (Портной=на руски шивач). Не се сдържах! Удебелени към върха за по силен удар и с по-голямо пластмасово топче. Ама се чудя защо ли ка клиповете удря с задната - дебела част на палките?!? Не му стига моща на връхчето май! :cheers:

Отговорено

той Портной така си свири и то не с двете а с едната,и да има ефект върху силата и концентрираността на удара особено върху барабанчето,а двете наобратно държи Вини Пол...аз тоя проблем го немам щото свиря с палки "точилки" дет са еднакви и от двата края:cheers:

Отговорено

Фен съм на промарк,свиря с 747,когато успея да си намеря,но разбира се поради факта,че в милата ни родина докарват дефектните консумативи от качествените продукти-нищо не е сигурно.Както каза акцес понякога се намират дефекти,но палките промарк са най-издръжлижите и най-удобни(лично мнение) на достъпният български пазар.Последно Зилджан си купувах от варненския динакорд,бяха 5А и им разказах играта за отрицателно време.Тоест искараха два пъти по-малко от промарк.Честно казано, мисля,че зилджан са палки за хора,които свирят по-нежничко от мен и катско и които използват един комплект промарк повече от 3 месеца.Мисля,че не е много добре да се ползва една палка повече от 3 месеца,защото не можеш да си уверен с нея в ръка,когато излезеш на концерт.При свирене на открито при студено време и при висока влажност може да доведе до изкривяване и на най-добрата палка в света.

Отговорено

promark са "perfectly matched pair" на кукуво лето...от известно време насам ме гложди усещането че нещо ни минават с тукашните промаркове и ни се пробутват ментета или изнесено производство или просто по принцип не са чак толкоз стриктни в качествения контрол колкото сами твърдят...от 4-5 чифта промарк от динакорд най-много половината са с еднакви палки,тва ме навежда на нерадостни размисли,пък и съм забелязал че на различни чифтове дървото е рязано под леко различен ъгъл което вече е доста голям пропуск...

а иначе Бонзо ще си позволя да те коригирам...КаЦко се пише на булгариш,а пък нежната колежка почти си я докарал на "абсцес" :headbang: предполагам че тя би искала да я наричат Ексес(или Аксес),зависи от региона на англоговорене:metalist:

Отговорено (Редактирано)

Точно затова доста барабанисти си държат едната палка на обратно,за да са по-еднакви :metalist:

Редактирано от Drums_master
Отговорено
Точно затова доста барабанисти си държат едната палка на обратно,за да са по-еднакви :D

:lol::lol::lol: Мастер, трепеш рибата!!! :lol::lol::lol: А по темата: дължината, която ми пасва е 42 см., но се примирявам със стандарта от около 40 см. за повечето модели продавани у нас. За тегло, не мога да кажа точно колко да са тежки и за да илюстрирам, ще кажа, че си взех два чифта Hayman 5A... Някой ще ме пита ли дали ще си взема пак? ;):no: Леки, от много пресъхнало дърво, половин час избирах от цял куп, докато намеря що-годе 4 еднакви... Фуса ми просто си направи лека следобедна закуска с тях... У нас си пазя един чифт от майстор Коце. Това бяха палките...

Отговорено

Извинете за проявената неграмотност.

По темата:Проблема на Промарк е че в България пращат дефектни чифтове.Иначе няма друга причина сумати добри барабанисти(начело с Нийл Пърт и Майк Портной)да ги използват.

Отговорено
Извинете за проявената неграмотност.

По темата:Проблема на Промарк е че в България пращат дефектни чифтове.Иначе няма друга причина сумати добри барабанисти(начело с Нийл Пърт и Майк Портной)да ги използват.

Произнася се Нийл Пиърт. :)

Отговорено
Проблема на Промарк е че в България пращат дефектни чифтове.Иначе няма друга причина сумати добри барабанисти(начело с Нийл Пърт и Майк Портной)да ги използват.

Абсурд :):):)

Отговорено

Много странно но факт - Стагг - 5а държат фронта 2-ри месец, и са бая здрави, пък и много добре балансирани. ;) Или това в мен е модела за зарибявак, пък после боклука :)

Отговорено

FINE, и аз си взех същите- so5a.

Не ми изглеждат никак лоши! А бе тия Stagg, ще вземат да започнат да правят разни качествени неща. Имам и няколко техни стойки, стабилни са и не ми дават проблеми. А и хиляди чиркуляци продават, винтове, пружини, обръчи и др. неща, които иначе струват 5-10 пъти повече при марковите производители. Е намерили са си пазарна ниша и те.

Японците и те навремето са правели боклуци, но после да стигнали до най-качествена продукция, така че не се знае!