kiusha82 Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 (Редактирано) Едно от любимите ми парчета. Свиря го ей така без да съм вадил от таблатури и всякви нотни листове. По слух е всичко.И само да отбележа ,че китарата ми е малко фалшива от към мензура така ,че във височините е нормално да се чуе кофти тон. Китарата е правена и за това е така. Кога ли ще си купя свястна китара http://www.4shared.com/file/123295049/dae5.../all_alone.html Редактирано Август 6, 2009 от kiusha82 Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Адски кофти е да се свири бавно, особено заради транзишъните в темпото. Голям калъч са си. И при теб се забелязват леки прибързвания, но това е нормално... при всички се случва. Обаче като цяло ти се справяш просто отлично. Личи си че си музикален. Аз лично съм на път да ти стана фен. Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 6, 2009 Автор Отговорено Август 6, 2009 Благодаря.Правих записа на слушалки ,което не ми допада.Свикнал съм на мониторите и със слушалките чувах повече китарата.Не се оправдавам но това наистина ми дава отражение в свиренето. Цитирай
ultramega Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Не знам откъде изкопаваш парчета на сатриани , които не съм слушал Иначе изпълнението ми хареса Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 На мен лично не ми хареса много,мисля пак да го запиша.Имам много грешки и за това. Но иначе аз се радвам ,че ти се радваш. Благодаря Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 http://www.4shared.com/file/123716378/f681...e_Satriani.html Тва е новия вариант,мисля че е по-добре. Цитирай
BlueZone Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Виждам, че във втория вариант си поработил по един въпрос, който тъкмо възнамерявах да спомена, а именно динамиката - в първия запис звучи доста умряло, трябва да се признае, обаче общо продължава да е проблем. Чуй го парчето няколко пъти на спокойствие, без да се опитваш да го вадиш, ами го изживей - доброто свирене е начин на изразяване и е 10% технически умения и 90% емоция и усет да се използват тези умения. Сатриани в това парче има ужасно широк динамически и емоционален диапазон - нещо, което при теб все още отсъства в голяма степен, макар и да личи, че си тръгнал в правилната посока. Другото, което е важно - когато го свириш това парче (и което и да е друго) също трябва да го изживееш. В момента оставам с впечатлението, че мислиш постоянно кой тон на кое точно време трябва да е и с каква сила да е - така не става, защото се превръщаш в робот. Освен това има още едно доста важно нещо - за да можеш да изсвириш парче на Сатриани като хората, трябва много, ама наистина много да си свирил блус и блуграс, защото в момента импровизациите ти са много по-близко до мисленето на Ингви Малмстийн, отколкото до Сатриани, още повече че конкретно това парче си е откровен блус и следва да се свири като такъв. Най-напред си научи парчето хубаво технически, без да го мислиш и после, след като вече го знаеш, така че да не го грешиш, тогава работи върху емоцията и изживяването. Смятам, че това е правилният начин. Good luck Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 10, 2009 Автор Отговорено Август 10, 2009 Е то няма как да не мислиш кое след кое следва,все пак не е свободно съчинение ,а е кавър.Поне се опитвам да изсвиря темата правилно макар и с малко импро от моя страна.До колкото динамиката тя е наистина от изживяването(силно беше,писах ,че е едно от любимите ми парчета)за тва става дума.Между другото никога не съм харесвал Ингви,не се опитвам да копирам никой.Импровизацията или солото както искаш го наричай си е мое дело без да копирам или имитирам никого.Свиря за удоволствие все пак.Не съм профи за жалост. Благодаря за забележката п.п Какво е блуграс ? Цитирай
BlueZone Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Нямах предвид, че копираш Ингви, исках да кажа, че постройката на импровизацията ти е сходна стилово с него (и още много други, които свирят такива неща). Иначе за блуграса тук. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 ^ Синя или по-скоро тъжна тревичка... Аз ако бях на теб щях изобщо да се откажа да слагам импровизации. Това за мен винаги е било адски, ама адски трудно. Първо, защото мразя заучени скали, второ че за да импровизираш добре, трябва преди това яко да си репетирал импровизации. Става - с много, много свирене... просто си пускаш подложката и свириш докато усетиш че си забравил даже да ядеш. Аз лично харесавм много начина ти на справяне с кавъри и погледа ти върху музиката. Тoва за което говори BlueZone е адкси конструктивна критика. И означава почти това да си се сраснал с китарката или инструмента. Става само с години свирене и пробване. Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 10, 2009 Автор Отговорено Август 10, 2009 (Редактирано) Не ,че нещо ама булграса не ми хареса нещо. Редактирано Август 10, 2009 от kiusha82 Цитирай
BlueZone Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Само да вметна нещо: казва се блуграс (bluegrass) а не булграс Пък и не си длъжен да го харесваш. Споменах този стил, защото той, заедно с блуса е това, което е в основата на свиренето на Сатриани и може само да ти бъде от полза. Цитирай
kiusha82 Отговорено Август 10, 2009 Автор Отговорено Август 10, 2009 Объркал съм като съм писал,защото в по-горния ми пост съм го написал правилно ,но няма значка. Прав си не съм длъжен ,но все пак благодаря Жив и здрав и всичко най-добро Цитирай
Recommended Posts