Jump to content
Българският форум за музиканти

All Alone-cover


kiusha82

Recommended Posts

Едно от любимите ми парчета.

Свиря го ей така без да съм вадил от таблатури и всякви нотни листове.

По слух е всичко.И само да отбележа ,че китарата ми е малко фалшива от към мензура така ,че във височините е нормално да се чуе кофти тон.

Китарата е правена и за това е така.

Кога ли ще си купя свястна китара :)

 

http://www.4shared.com/file/123295049/dae5.../all_alone.html

Редактирано от kiusha82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адски кофти е да се свири бавно, особено заради транзишъните в темпото. Голям калъч са си. И при теб се забелязват леки прибързвания, но това е нормално... при всички се случва. Обаче като цяло ти се справяш просто отлично. Личи си че си музикален. Аз лично съм на път да ти стана фен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря.Правих записа на слушалки ,което не ми допада.Свикнал съм на мониторите и със слушалките чувах повече китарата.Не се оправдавам но това наистина ми дава отражение в свиренето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично не ми хареса много,мисля пак да го запиша.Имам много грешки и за това.

Но иначе аз се радвам ,че ти се радваш.

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че във втория вариант си поработил по един въпрос, който тъкмо възнамерявах да спомена, а именно динамиката - в първия запис звучи доста умряло, трябва да се признае, обаче общо продължава да е проблем. Чуй го парчето няколко пъти на спокойствие, без да се опитваш да го вадиш, ами го изживей - доброто свирене е начин на изразяване и е 10% технически умения и 90% емоция и усет да се използват тези умения.

 

Сатриани в това парче има ужасно широк динамически и емоционален диапазон - нещо, което при теб все още отсъства в голяма степен, макар и да личи, че си тръгнал в правилната посока.

Другото, което е важно - когато го свириш това парче (и което и да е друго) също трябва да го изживееш. В момента оставам с впечатлението, че мислиш постоянно кой тон на кое точно време трябва да е и с каква сила да е - така не става, защото се превръщаш в робот.

Освен това има още едно доста важно нещо - за да можеш да изсвириш парче на Сатриани като хората, трябва много, ама наистина много да си свирил блус и блуграс, защото в момента импровизациите ти са много по-близко до мисленето на Ингви Малмстийн, отколкото до Сатриани, още повече че конкретно това парче си е откровен блус и следва да се свири като такъв.

 

Най-напред си научи парчето хубаво технически, без да го мислиш и после, след като вече го знаеш, така че да не го грешиш, тогава работи върху емоцията и изживяването. Смятам, че това е правилният начин.

 

Good luck :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то няма как да не мислиш кое след кое следва,все пак не е свободно съчинение ,а е кавър.Поне се опитвам да изсвиря темата правилно макар и с малко импро от моя страна.До колкото динамиката тя е наистина от изживяването(силно беше,писах ,че е едно от любимите ми парчета)за тва става дума.Между другото никога не съм харесвал Ингви,не се опитвам да копирам никой.Импровизацията или солото както искаш го наричай си е мое дело без да копирам или имитирам никого.Свиря за удоволствие все пак.Не съм профи за жалост.

Благодаря за забележката

 

п.п Какво е блуграс ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах предвид, че копираш Ингви, исках да кажа, че постройката на импровизацията ти е сходна стилово с него (и още много други, които свирят такива неща).

 

Иначе за блуграса тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Синя или по-скоро тъжна тревичка... :greenangel:

 

Аз ако бях на теб щях изобщо да се откажа да слагам импровизации. Това за мен винаги е било адски, ама адски трудно. Първо, защото мразя заучени скали, второ че за да импровизираш добре, трябва преди това яко да си репетирал импровизации. Става - с много, много свирене... просто си пускаш подложката и свириш докато усетиш че си забравил даже да ядеш.

 

Аз лично харесавм много начина ти на справяне с кавъри и погледа ти върху музиката. :greenball:

Тoва за което говори BlueZone е адкси конструктивна критика. И означава почти това да си се сраснал с китарката или инструмента. Става само с години свирене и пробване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ,че нещо ама булграса не ми хареса нещо. :greenball:

Редактирано от kiusha82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна нещо: казва се блуграс (bluegrass) а не булграс :)

 

Пък и не си длъжен да го харесваш. Споменах този стил, защото той, заедно с блуса е това, което е в основата на свиренето на Сатриани и може само да ти бъде от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Объркал съм като съм писал,защото в по-горния ми пост съм го написал правилно ,но няма значка.

Прав си не съм длъжен ,но все пак благодаря

Жив и здрав и всичко най-добро :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.