Baby Thomas Публикувано Август 2, 2009 Share Публикувано Август 2, 2009 От доста време се занимавам с басове и струни за тях, но така и не ми е СЪВСЕМ ясно какво точно означава тоя термин, с който означават някои от по-дебелите 5-ти струни (В .130). Някой може ли да каже със сигурност, че бая нещо изчетох и пак не съм супер сигурен. Аз останах с впечатлението, че 'tapper wound' е постепенно удебеляваща се в посока от топчето навътре, а "обикновената" си е толкова дебела още от самото й начало при топчето. Вярно или? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Август 3, 2009 Share Отговорено Август 3, 2009 (Редактирано) При tapper wound струната започва от топчето тънка (толкова тънка, колкото е в края си където се вкарва в ключа), с идеята да мине през седлото на струнника с още тънката си част. Това се прави, за да може струната да прилепне по-добре към седлото. При струни над 0.130" обикновено остава "въздух" между струната и най-ниската част на седлото, което по думите на капацитети в областта е в ущърб за Тона. Мислех да обяснявам още, но няма да се разливам, защото намерих картинка, на която се вижда добре и ще ти стане ясно Поздрави, Марин едит: още едно изображение ей така, да има Редактирано Август 3, 2009 от MaPuHcKu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 3, 2009 Автор Share Отговорено Август 3, 2009 И аз мислех че е така, но просто исках да съм 101% сигурен. Много благодаря за ценното инфо! Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Август 3, 2009 Share Отговорено Август 3, 2009 И аз съм благодарен за инфото, защото преди години за един запис ми бяха купили комплект xxxx, навит по този начин и се наложи набързо да сетвам целият бас, от тогава винаги отварям струните, които купувам, да не би да са такива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts