minimalistic Отговорено Август 20, 2009 Share Отговорено Август 20, 2009 аз в началото на тази година имах същия проблем (с избирането на дигитално пиано)... това, което ти препоръчвам е да отидеш в магазина, да седнеш и да тестваш всички, които са ти в ценовия диапазон. аз направих така и в общи линии избрах нещо, което ми надхвърли бюджета почти 2 пъти (беше ми като твоя), но в момента съм доволен за всяка една допълнителна стотинка, която платих. след тестване на почти всичките ямахи, роланди, коргове и т.н. в тоя ценови диапазон, си взех ей това: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3357 силно го препоръчвам и като звук, и като клавиатура... по личните ми критерии (само по клавиатурата и звука ги подбирах) това превъзхождаше всички останали. ако можеш да го намериш от някъде на старо, така че да ти се вмести в бюджета - няма да сгрешиш с него успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikol4o0o Отговорено Август 20, 2009 Share Отговорено Август 20, 2009 Бих препоръчал Yamaha PSR E303 - има връзка с PC и струва около 500 лева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcare Отговорено Септември 2, 2009 Share Отговорено Септември 2, 2009 (Редактирано) Като не-клавирист и аз бих ти препоръчал една MIDI клавиатура, но в този случай ще подминеш момента с хамър клавишите, което не знам дали при теб ще е критерий. Има модели на Casio като например CDP-200 модела, който ще ти свърши работа за домашни условия. Това е дигитално пиано и е последовател на това, което аз имам удома - CDP-100. Цената не мога да я кажа с точност, но е малко над 1000, ако не ме лъжат спомените. Ето и как изглежда: Аз имам ЦДП 200........ не бих я препоръчал щом ще работи с компютър особено ако е PC.......прекалено голяма латенция прави,доста несъобразно са направени миди функциите и т.н..........ако сивириш на нея без пц е много яка,клавишите са страшни....много сум доволен,но си взех също така и M-AUDIO OXYGEN 49 заради латенцията Доста по бързо бачка с пц + това има нобове и плъзгачи който ми помагат доста...въп0реки че имам и миди контролер само с нобове и плъзгачи.....все всичко става доста бързо с нея. Аз лично бих ти препоръчал oxygen 88,но да знаеш,че не съм много напреднал.,но има малко доста дървени клавиши ДА ЗНАЕШ Редактирано Септември 2, 2009 от soundcare Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 2, 2009 Share Отговорено Септември 2, 2009 За CDP-200 не знам, но имах CDP-100 (всъщност IgniteAll го купи от мен ) и мога да гарантирам, че нямаше никаква MIDI-латенция, абсолютно никаква! Като пианист за мен това е много важно и специално обръщам внимание. Или си имал проблеми с MIDI драйверите, или латенцията ти е идвала от аудио-интерфейса. Между другото в последните две години ползвам Roland RD-700SX и съвсем спокойно мога да кажа, че макар като стейдж-пиано за самостоятелно свирене да е перфектен, то като МИДИ-контролер за управление на пиано-софтуер малко повече ми харесваше Casio CDP-100. Клавишите на Касиото са по-тежки, по-инертни и някак си повече прилягат за управление на пиано. Тези на Роланда са напаснати към вътрешния му звук, но за управление на пиано-софтуер идват малко лекички, доста бързо чукват високите стойности, има нужда от корекция и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcare Отговорено Септември 12, 2009 Share Отговорено Септември 12, 2009 (Редактирано) Или си имал проблеми с MIDI драйверите, или латенцията ти е идвала от аудио-интерфейса. Дали?.....не казвам,че не е възможно.....саунда ми е TASCAM FIREONE бачкам с ХР - амд 4600 и 3гб рам.... Принципно латенцията не ми е кой знае колко голяма с касиото,,но с М-Аудиото веднага го усетих,че по-добре се справя с латенцията. п.с. Щом си пианист за теб спецялно маудио-то(спец. този модел) и касиото са несравними!Разликата е фрапантна - все едно да сръвниш на пипане силиконови с истински ц.ц. .....клашишите на маудиото са доста голямо дърво Редактирано Септември 12, 2009 от soundcare Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts