Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересно ми е и сигурно не само на мен..


Recommended Posts

По колко ли часа са отделяли и отделят за свирене едни от най-големите барабанисти в света според вас?

 

Също така вие по колко отделяте?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е да се упражняваш за резултат. Ако си напреднал, не мисля, че можеш да поемеш повече от около 4 часа нова информация (изцяло от упражнения). Свиренето по много не значи просто да седиш у вас и да се упражняваш, а да свириш и с други хора, за да можеш да прецениш върху какви неща трябва да работиш, да развиваш неща като усет, метроритъм и т.н. Това единственият начин да станеш "голям" - свири с други хора, свири по възможност с по-добри музиканти от теб! Записвай се и се слушай, сравнявай се с най-големите.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Много правилно казано! Едно нещо съм се убедил, не само в музиката, а във всяко начинание- ако си сред по-добри, теглят напред, ако си сред равни, тъпчеш на едно място, а ако си сред слаби, дори първоначално да ти пълни егото, ще те дърпат винаги назад...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че при всеки ще е различно, защото хората са различни.

Едни напредвад по-бързо, други по-бавно.

Аз лично свиря по 3-4 часа. НЕ повече.

Иначе знам моя идол (Крис Адлър) по колко свири.

По около 8 часа на ден :greenangel: .

Те в ДВД-казват : "Той няма хобита. За него барабаните са всичко"

Ама той друга работа :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отделям около 3-4 часа по няколко дни в седмицата - проблема е че сам без барабани и ходя в една репетиционна- кофти работа ама какво да се прави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за начинаещ 1-2 часа са достатъчни .Важното е да се упражняваш системно тоест всекидневно. Няма смисал три дена да се напъваш по 8 часа и след това две седмици да не свириш изобщо.

 

Освен това е важно да правиш нещо конкретно примерно: свиря темоло, уча форшлаг, свиря с play along, уча това или онова пърче и тн

 

а не "седнах на барабаните тръгнаха ми ръцете и краката да тропат по барабаните и аз незнам какво, по едно време се изморих гледам те минали 5 часа".

 

 

:) Иначе моя рекорд е 9 часа свирене без почивка,виждал съм колеги които свирят и по цял ден когато се подготвят за турне но в определени моменти си почиват не е непрекъснато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие сте машини... Мен рекорда ми е 2 часа след това просто ми омръзва, а пък ако свиря конкретни бийтове ( по ноти имам предвид) 1 час максимум издържам. Ако си свиря заедно с песента по-бавно омръзва но пак... нз така е при мен :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как действам аз,един час техника за ръце-стик контрол,рудименти,след това един час школа за двоен педал,един час школа за суинг и един час школа за боса-нова и разни латино ритми.След това правя два часа почивка и сядам зад пианото,един час ,,малки перлюди и фуги" на Бах и един час Шопен.Като свърша с тия занимания след това се отдавам на любов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.