Drumpire Публикувано Август 1, 2009 Публикувано Август 1, 2009 По колко ли часа са отделяли и отделят за свирене едни от най-големите барабанисти в света според вас? Също така вие по колко отделяте? Цитирай
Danny47 Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 (Редактирано) Важното е да се упражняваш за резултат. Ако си напреднал, не мисля, че можеш да поемеш повече от около 4 часа нова информация (изцяло от упражнения). Свиренето по много не значи просто да седиш у вас и да се упражняваш, а да свириш и с други хора, за да можеш да прецениш върху какви неща трябва да работиш, да развиваш неща като усет, метроритъм и т.н. Това единственият начин да станеш "голям" - свири с други хора, свири по възможност с по-добри музиканти от теб! Записвай се и се слушай, сравнявай се с най-големите. Редактирано Август 1, 2009 от Danny47 Цитирай
7thString Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 ^Много правилно казано! Едно нещо съм се убедил, не само в музиката, а във всяко начинание- ако си сред по-добри, теглят напред, ако си сред равни, тъпчеш на едно място, а ако си сред слаби, дори първоначално да ти пълни егото, ще те дърпат винаги назад... Цитирай
just_drummer Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Мисля,че при всеки ще е различно, защото хората са различни. Едни напредвад по-бързо, други по-бавно. Аз лично свиря по 3-4 часа. НЕ повече. Иначе знам моя идол (Крис Адлър) по колко свири. По около 8 часа на ден . Те в ДВД-казват : "Той няма хобита. За него барабаните са всичко" Ама той друга работа Цитирай
drummer89 Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Аз отделям около 3-4 часа по няколко дни в седмицата - проблема е че сам без барабани и ходя в една репетиционна- кофти работа ама какво да се прави Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Ами за начинаещ 1-2 часа са достатъчни .Важното е да се упражняваш системно тоест всекидневно. Няма смисал три дена да се напъваш по 8 часа и след това две седмици да не свириш изобщо. Освен това е важно да правиш нещо конкретно примерно: свиря темоло, уча форшлаг, свиря с play along, уча това или онова пърче и тн а не "седнах на барабаните тръгнаха ми ръцете и краката да тропат по барабаните и аз незнам какво, по едно време се изморих гледам те минали 5 часа". Иначе моя рекорд е 9 часа свирене без почивка,виждал съм колеги които свирят и по цял ден когато се подготвят за турне но в определени моменти си почиват не е непрекъснато. Цитирай
bibo Отговорено Август 5, 2009 Отговорено Август 5, 2009 Вие сте машини... Мен рекорда ми е 2 часа след това просто ми омръзва, а пък ако свиря конкретни бийтове ( по ноти имам предвид) 1 час максимум издържам. Ако си свиря заедно с песента по-бавно омръзва но пак... нз така е при мен :Д Цитирай
evans Отговорено Август 5, 2009 Отговорено Август 5, 2009 Ето как действам аз,един час техника за ръце-стик контрол,рудименти,след това един час школа за двоен педал,един час школа за суинг и един час школа за боса-нова и разни латино ритми.След това правя два часа почивка и сядам зад пианото,един час ,,малки перлюди и фуги" на Бах и един час Шопен.Като свърша с тия занимания след това се отдавам на любов Цитирай
Recommended Posts