A-N-T-R-A-X Публикувано Юли 31, 2009 Публикувано Юли 31, 2009 (Редактирано) здравейте! въпросът ми е следният заслужавали си даси сменя адаптерите на китарата тя е stagg l400bk ще се променили много звученето и или даси купя нова китара свиря по тежко ако си заслужава какви адаптери да си купя Редактирано Юли 31, 2009 от A-N-T-R-A-X Цитирай
sasoh Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 По-добре не давай повече от 1/4 от цената на китарата за адаптери, само това мога да препоръчам Виж ghs (jhs?) и boston адаптерите, доколкото помня в musicjam ги продаваха Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 (Редактирано) Ами ако китарата те устройва като удобство и липса надефекти, можеш да и вземеш някакви. Разбира се, звука едва ли ща стане като на скъпите китари, но една смяна на адаптери би могла да премахне проблеми като например прекалено мътно звучене. В РФ имаше едни GuitarTech JHS (не Wilkinson) хъмбъкери, които бяха само 30лв. и бяха идеални за случаи като този. За съжаление сега няма от тях, а и е нямало скоро. Ако си от София можеш да пробваш да си поръчаш адаптери Бостън от Капъша. Иначе скъпи адаптери едва ли има смисъл да и слагаш. От друга страна, ако мислиш да купуваш китара за...примерно 600лв, то тя едва ли ще е много по-качествена и нейните адаптери едва ли ще са много по-добри от настоящите ти. Ако искаш да звучиш наистина скъпо, просто трябва да си купиш скъпа и хубава китара(и да свириш на съответното ниво). Това е положението. ПС: виждам, че са ме изпреварили. Редактирано Юли 31, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Ex74 Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 ^ за 510-520лв си взех Cort EVL-K4 с тяло от махагон и 2хEMG-HZ адаптри Цитирай
Stoyansky Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 От кога пък EMG HZ са скъпи адаптери със скъпо звучене Цитирай
Dread Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 Ex74, това никак не прозвуча впечатляващо. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 (Редактирано) ^ за 510-520лв си взех Cort EVL-K4 с тяло от махагон и 2хEMG-HZ адаптри Китарата, за която говориш изглежда добре и наистина е приятна за парите си, но ако я сложим на скалата между най-евтините и най-скъпите китари, то тя със сигурност е доста по-близо до първите, както говори и цената й. Има разлика между махагоновото тяло на един Gibson LP Standard, примерно, и един Cort за 500 лв, епифон за 800, скуаер за 600 или някоя друга подобна китара. Затова и написах нещата по-горе. Не мисля, че има страхотен смисъл да се слагат скъпи адаптери на въпросната китара, а ако на последната и липсват дефекти и тя харесва на собственика си, по-разумно е да й сложи едни нескъпи адаптери(ако тези не му харесват), вместо да продава тази и да взима друга, със 100-200 лв. по-скъпа от нея. Разбира се, всичко е въпрос на лична преценка. Редактирано Юли 31, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Ex74 Отговорено Август 1, 2009 Отговорено Август 1, 2009 Естествено не съм тръгнал сравнявам китара с цена от 4-5 цифри и корт-а. Написах поста си отностно това: "От друга страна, ако мислиш да купуваш китара за...примерно 600лв, то тя едва ли ще е много по-качествена и нейните адаптери едва ли ще са много по-добри от настоящите ти." Повярвай ми, има фатална разлика. Цитирай
The SoUnD Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Аз бих ги сменил и аз имам подобна китара и мисля че разликата ще е значителна Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 5, 2009 Отговорено Август 5, 2009 Повярвай ми, има фатална разлика. Чак фатална не вярвам... Цитирай
Dball Отговорено Август 5, 2009 Отговорено Август 5, 2009 ^ за 510-520лв си взех Cort EVL-K4 с тяло от махагон и 2хEMG-HZ адаптри :metalist: Цитирай
Recommended Posts