KAE Публикувано Ноември 15, 2005 Публикувано Ноември 15, 2005 Здравейте! Не знам дали мястото на темата е тук, тъй като е по-обща, но понеже се отнася за бас - цопнах я тук. В момента съм извън БГ,а мисля да си взема чисто нов бас (тук цените биват). Но изникват два въпроса: 1. Подлежа ли на брадва на митницата 2. В самолета дали ще имам проблеми с дъската Ако някой е минал през тези "неволи", нека пише. Предварително благодаря! Цитирай
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 В момента в който видиш надписа "Welcome to Bulgaria", бъди готов да понесеш гавра... И да- подлежи на обмитяване инструмента, ако не минеш с номера, че е личен и т.н. но зависи- по принцип митничарите могат и за връзките на обувките ти да се хванат Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Ето ти една тема за размисъл (четене): http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=5738 Цитирай
KAE Отговорено Ноември 16, 2005 Автор Отговорено Ноември 16, 2005 niki123bg написа: Ето ти една тема за размисъл (четене )..... Благодаря, точно от такава информация имах нужда :guitar: Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 Ако ще летиш със самолет провери предварително дали ще те пуснат с баса като ръчен багаж. В Европа е добре, но американците са полудели от мерки за сигурност и доста музиканти са потърпевши. Ако не искат да те пуснат и басът е с "bolt on" гриф аз бих направил следното: сваляш струните и отделяш грифа от тялото. Слагаш ги в багажа, внимателно увити с дрехи и си готов. Звучи малко екстремно, но ще свърши работа. Е, не го прави ако си взимаш инструмент "custom shop" за хиляди пари В такъв случай по добре си купи куфар :violin: Цитирай
KAE Отговорено Ноември 16, 2005 Автор Отговорено Ноември 16, 2005 разбойник написа: ...сваляш струните и отделяш грифа от тялото. Слагаш ги в багажа, внимателно увити с дрехи и си готов.... екстремист такъв :green: За щастие съм по на изток и от Европа. Осведомих се вече, че няма да има караници в самолета, за щастие няма да се наложи екстремно разглобяване на оръжието Цитирай
tsetso Отговорено Ноември 18, 2005 Отговорено Ноември 18, 2005 (Редактирано) Правиш се на луд и това е.Обясняваш (ако те спрат де)че тази китара не струва повече от мобилния ти телефон и просто си дрънкаш на нея.Никога не съм имал проблеми Редактирано Ноември 18, 2005 от tsetso Цитирай
Bassko Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 разбойник написа: Е, не го прави ако си взимаш инструмент "custom shop" за хиляди пари В такъв случай по добре си купи куфар :violin: Абе един приятел и твърдия калъф с код не го спаси!! Бяха му налучкали кода и явно пипала китарата, защото ми се оплакваше, че грифа е леко изкривен! Цитирай
pacman Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 (Редактирано) Bassko написа: Бяха му налучкали кода и явно пипала китарата, защото ми се оплакваше, че грифа е леко изкривен! Това, най-вероятно, е заради смяната на климатичните условия (влажност и температура - и двете оказват влияние) Редактирано Ноември 21, 2005 от pacman Цитирай
Bassko Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Абе колкото и да са сурови климатичните условия не могат да оставят калъфа отворен!! Цитирай
pacman Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Е, т'ва сигурно е от турбуленцията Цитирай
Recommended Posts