KAE Публикувано Ноември 15, 2005 Публикувано Ноември 15, 2005 Здравейте! Не знам дали мястото на темата е тук, тъй като е по-обща, но понеже се отнася за бас - цопнах я тук. В момента съм извън БГ,а мисля да си взема чисто нов бас (тук цените биват). Но изникват два въпроса: 1. Подлежа ли на брадва на митницата 2. В самолета дали ще имам проблеми с дъската Ако някой е минал през тези "неволи", нека пише. Предварително благодаря! Цитирай
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 В момента в който видиш надписа "Welcome to Bulgaria", бъди готов да понесеш гавра... И да- подлежи на обмитяване инструмента, ако не минеш с номера, че е личен и т.н. но зависи- по принцип митничарите могат и за връзките на обувките ти да се хванат Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Ето ти една тема за размисъл (четене): http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=5738 Цитирай
KAE Отговорено Ноември 16, 2005 Автор Отговорено Ноември 16, 2005 Ето ти една тема за размисъл (четене )..... Благодаря, точно от такава информация имах нужда :guitar: Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 16, 2005 Отговорено Ноември 16, 2005 Ако ще летиш със самолет провери предварително дали ще те пуснат с баса като ръчен багаж. В Европа е добре, но американците са полудели от мерки за сигурност и доста музиканти са потърпевши. Ако не искат да те пуснат и басът е с "bolt on" гриф аз бих направил следното: сваляш струните и отделяш грифа от тялото. Слагаш ги в багажа, внимателно увити с дрехи и си готов. Звучи малко екстремно, но ще свърши работа. Е, не го прави ако си взимаш инструмент "custom shop" за хиляди пари В такъв случай по добре си купи куфар :violin: Цитирай
KAE Отговорено Ноември 16, 2005 Автор Отговорено Ноември 16, 2005 ...сваляш струните и отделяш грифа от тялото. Слагаш ги в багажа, внимателно увити с дрехи и си готов.... екстремист такъв :green: За щастие съм по на изток и от Европа. Осведомих се вече, че няма да има караници в самолета, за щастие няма да се наложи екстремно разглобяване на оръжието Цитирай
tsetso Отговорено Ноември 18, 2005 Отговорено Ноември 18, 2005 (Редактирано) Правиш се на луд и това е.Обясняваш (ако те спрат де)че тази китара не струва повече от мобилния ти телефон и просто си дрънкаш на нея.Никога не съм имал проблеми Редактирано Ноември 18, 2005 от tsetso Цитирай
Bassko Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 Е, не го прави ако си взимаш инструмент "custom shop" за хиляди пари В такъв случай по добре си купи куфар :violin: Абе един приятел и твърдия калъф с код не го спаси!! Бяха му налучкали кода и явно пипала китарата, защото ми се оплакваше, че грифа е леко изкривен! Цитирай
pacman Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 (Редактирано) Бяха му налучкали кода и явно пипала китарата, защото ми се оплакваше, че грифа е леко изкривен! Това, най-вероятно, е заради смяната на климатичните условия (влажност и температура - и двете оказват влияние) Редактирано Ноември 21, 2005 от pacman Цитирай
Bassko Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Абе колкото и да са сурови климатичните условия не могат да оставят калъфа отворен!! Цитирай
pacman Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Е, т'ва сигурно е от турбуленцията Цитирай
Recommended Posts