Jump to content
Българският форум за музиканти

Behringer


batkirk

Recommended Posts

Искам да питам какви са впечатленията ви от педалите на Behringer , защото искам да си купя дисторжън Behringer и ако може да ме опътите към някой модел .. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз ползвам OD100 - Overdrive/Distortion. Нищо особено като за парите си (около 50 кинта). Сигурно има и по - добри варианти, пробвай модели на Boss и Digitech, например. :greenangel:

Редактирано от Jorko_Beliata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ползвам Берингер UM 300 и си звучи като кошер :greenball: Наличието на повече врътки не ти позволява особено да си играеш със звука.Абе не е за препоръчване,хаха.

П.С.:Сега се усетих, че така се сбогувах с шансовете си да го шитна :)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло за дистър на берингер не мога да дам мнение, но съм ползвал няколко продукта(Кубе, ДИ бокс , ривърб) и като изключим качеството на изработка(което не е маловажно) си работеха по предназначение повече отколкото се надявах , имайки предвид цената.

 

Наскоро гледах тяхната версия на Санс Амп в ю тюб я сравняват с оригинала на Tech21 и звучаха доста сходно. Единствено външния вид и пластмасовата кутия го отличават, но за тези пари мисля че е идеално, получаваш симулации +ДИ Бокс и съответно много опции за звук:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето хора които ползват тези педали вероятно ги включват в евтини усилватели и от там се скапва звука.

Всъщност звука на педалите им е близък до този на Boss,Digitech и прочие,както и шумовете които вкарват са съпоставими и начинаещ китарист или не много претенциозен не би усетил разлика.Качеството и здравината им обаче е съвсем друга бира и именно това ги прави толкова евтини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то най-добре да се ориентира към къстъм шопа на Меса, ама...

 

Човека като пита за Берингер явно има защо, все пак са 3 пъти по-евтини от Босс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От една страна имам един амп от най-най-старите серии на Берингер(!), който и до днес работи до откат!

От друга страна бях пряк свидетел, как преди година чисто ново кубе просто реши на първия ден след закупуването си да спре да работи- електрониката дефектира.

От трета страна, малката 15W въшка на Берингер(не се сещам модела на кубенцето, но идва със стартер кит китарите им) бие по всички параметри евтините малки въшки на Fender и Marshall по звук.

 

С две думи- сравненията с други марки са много глупави! Отиваш, пробваш. Ако ти харесва, вземаш. Ако не- не. Няма смисъл за този дето духа да се дават пачки пари, и то за "разлика", която може би би усетил само и единствено ако чуеш двата продукта звучащи едновременно и дори да не можеш да определиш кое ти харесва повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ето това чаках като коментар :) Много мерси, че ме изпревари :headbang: Истината е много проста в конкретния случай. Написаното не се чува, а се чете. Взимаш си китарата, отиваш в магазина, връзваш китарата през ефекта към кубе и тестваш. По друг начин няма да имаш нужния ефект, а само ще се постигне афект след финалния резултат, който може и да не ти хареса. ;) Всяка фирма производител си има кусури и позитиви. Берингер са евтини и това ги прави масови за крайния потребител, който иска да има просто някакъв ефект. Останалото е въпрос на компромис или на предпочитание. Много съжалявам, но ще затворя тази тема, защото търкането на клавиатури няма да разреши дилемата ти.

 

Успех с персоналния ти избор в магазин. Чакаме във фукня да видим какво е било крайното ти решение ;)

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.