bmo Публикувано Юли 23, 2009 Публикувано Юли 23, 2009 вчера, както си сърфирам, попаднах на една обява в ebay за китара, която в България струва около 1000 лева, а там цената и е 450$, продавачът съвсем честно е посочил че има някакъв лек дефект на лака на две места и има снимка на две петънца (определени като "dings"), но иначе китарата била нова и продавачът е магазин със 100 % положителни отзиви. С две думи, струва ми се, че е оферта, която не е за изпускане, но проблемът ми е, че досега не съм пазарувал от там и съм като риба на сухо. Въпросът ми е какви допълнителни разходи мога да очаквам, при положение, че продавачът е в америка и всичко над цената би трябвало да поема аз. В смисъл има ли вариант, при който по-евтиното да излезе по-скъпо Предварително благодаря на отзовалите се. ето я и офертата, за който му е любопитно. http://cgi.ebay.com/IBANEZ-ARTCORE-HOLLOW-...p3286.m20.l1116 Цитирай
Dball Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Ок ефтино ама дали ще стигне до бг.Тря му пишеш лично и да го питаш дали става до бг.Ако става доставката е от 50 до 200$ за това... Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Мдам, купували сме. Знaчи, първо трябва да провериш дали човека шипва извън щатите. Много от хората (от САЩ) предпочитат да шипват само за USA. Той ще ти каже, дали е склонен да шипва до тук и колко ще ти струва. Имай предвид че всички пратки от щатите с цена по-висока от $100 се обмитяват. Тоест цената която платиш за инструмента ще бъде наложена с мито. Което си е заигравка понеже освен дебело мито се попълва декларация, разкарват те по гишета и т.н. Да не забравяме и самия шипинг който предполагам ще е 100-тина долара. Цитирай
HRS Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Един съвет и от мен. Ако не ти я пратят в кейс, рискуваш китарата да получи повреди при транспорта. Имам пресен опит по въпроса Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Да, задължително в твърд кейс. Като се има предвид че я продават с мек, за твърдия ще ти искат още парички. Цитирай
docc Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Пратки от САЩ се обмитяват, когато са на стойност над $200. Митото не е високо, но в/у стойността (фактурна/декларирана цена + транспортни разходи + мито ) се начислява ДДС. Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 (Редактирано) Над $100 със сигурност. Последната пратка я освободих преди месец! Пратката беше на стойност $121 и ме пратиха да попълвам декларации, митото с таксите беше към 50 лв. Редактирано Юли 23, 2009 от Kalmar Цитирай
Бицев Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Отделно от логистичните въпроси с транспорт и мита: Винаги съм настоявал, че музикален инструмент от разстояние не се купува и съм съветвал всички да купуват само китари, които са хващали в ръцете си и са пробвали. Прекалено деликатни изделия са, фини нюанси имат голямо значение и дори в най-серийно произведеният инструмент е различен от съседния в серията. Инструментът е нещо много лично за да се търгува по безличния канал от разстояние... От друга страна, за опровержение на собствената ми позиция - имам една китара, купена от eBay, оказа се отлична и не съжалих за поетия риск. Беше в мек калъф, но заедно с него - в солидна картонена (велпапе) кутия с добра амортизация вътре от пенести материали. Вярно, китарата еособена (Тraveler Guitar), много компактна и лесна за товарене и транспорт (пълен размер китари сигурно са по-голям риск). - - - Не можем да пренебрегнем значението на парите: когато става дума за значителни разлики в цената, рискът а по-оправдан (особеноза пордукти от нисък до среден клас). Колкото по-скъп е инструментът, толкова по-малко си струва да се рискува заради някой спестен лев. Сравненията,разбира се следва да се правят на база на пълна доставна цена: с допълнителна опаковка, международна експедиция (транспорт), застраховка за повреди по пътя, вносни мита и данъци, че и обменни курсове и комисионни при плащане в друга валута. Тази крайна цена, ако не е поне 25-30% по-ниска, според мен не си заслужава потенциалните главоболия (представете си, че не става - какво ще струва да се върне?)... Това да си пипнал, опитал инструмента, да го вземеш от магазина право в къщи без разкарване по митници и стискане на палци дали ще пристигне цял - и без съмнение именно 'твоя' желан инструмен, още днес при тебе - всичко това си заслужава, според мен, да се изръсиш някой лев отгоре. BGN 0.05 (не включва ДДС) Цитирай
horsefucker Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Ок ефтино ама дали ще стигне до бг.Тря му пишеш лично и да го питаш дали става до бг.Ако става доставката е от 50 до 200$ за това... Не само това, ами и като ти тръснат 25% ДДС + мито и си ебало майката брат. Да не говорим за часовете на митницата. Аз лично съм ги докарвал до 5 /часа/. Ужасно е, само това ще ти кажа. По-добре си дай 1000 лв. като пич и не се занимавай. Цитирай
inqubus Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 (Редактирано) Аз чух, че от декември миналата година, не се обмитява стока на стойност до 150 евро или аналогичната стойност в друга валута, при покупка от магазин. Добре е да се знае това и да си търсим правата по митниците... П.С.: http://mitnici.eu/?action=n&id=824 Извинявам се за оф-топика, просто информацията е доста важна за доста хора от тук Редактирано Юли 23, 2009 от inqubus Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Да, ти в митницата ходил ли си? там права нямаш А и служителите там не ги интересува дали е от магазин или от частно лице... колкото за митото... както вече писах по-горе... Варианта е да си намериш връзка в митницата и по втория начин... Имам чувството, че май само в България се обмитяват музикални инструменти... Цитирай
inqubus Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Абе права си имаш, но ти се подиграват, защото не ги знаеш. Я върви с постановлението и изрядни документи пък да видим ще ти каже ли нещо? Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Вярно! Но колко от нас знаят, как се прави? Цитирай
inqubus Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Е, все отнякъде се заражда съпротивата срещу душманите недни, ще се научим Офлуудихме на човека темата, извинявам се Цитирай
docc Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 Пратки от САЩ се обмитяват, когато са на стойност над $200... Последната ми получена пратка от САЩ е отпреди 10-12 дена! Цитирай
Recommended Posts