hellman Публикувано Юли 20, 2009 Share Публикувано Юли 20, 2009 Здравейте, днес ще си направя първият пост във форума след известно четене Надявам се темата да не е проблемна-задавам въпрос за определен продукт, а не примерно "кажете какво да си взема" Искам да попитам дали имате някакви впечатления за този инструмент.От доста време го гледам в нета, но днес го видях на живо в Динакорд.Тъй като бързах, неможах да го пробвам, но ми се иска утре да направя това. За представа-цената е 398 лева И да си имате идея колко съм начинаещ-свиря на орфей по наследство , не съм ходил на учител(но задължително ще тръгвам!!!) и общо взето пипам такова чудо, наречено бас, от около 3 седмици като разочавам отделни бас линии от песни. ПП:Благодаря предварително за отговорите ПП:Надявам се да не съм нарушил правилата, ако съм направил някакъв вид реклама с тази цена, ако е така-можете да я махнете. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlindVictim Отговорено Юли 20, 2009 Share Отговорено Юли 20, 2009 (Редактирано) Аз имам такъв бас от около година и половина. Първи ми е, нямам много впечатления от други басове. Като цяло ми харесва и съм доволен. Грифът като че ли ми е по-неудобен от фендерските, тъй като радиусът му на закръгление е по-малък, и ми се струва по-твърд. Като звук ми харесва, но и аз нямам някакви особени критерии. Като го купувах тръс-рода не беше настроен както трябва и струните бръждеха адски много в прагчетата, но това се оправя лесно и си зависи за конкретната бройка. Не знам защо не му бяха направили сет-ъп в магазина. Най-сигурният вариант да останеш доволен от покупката е да отидеш и да си го избереш сам, както и да го сравниш с някой от останалите в магазина. Според мен баса си струва парите, аз лично съм доволен от покупката. Не е лошо да погледнеш и Cort какво предлагат в този ценови диапазон. Чувал съм добри отзиви за тях. Редактирано Юли 20, 2009 от BlindVictim Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Юли 20, 2009 Share Отговорено Юли 20, 2009 Мисля че не си нарушил правилата с цената.Иначе за съжаление нямам впечатление от модела.Добре дошъл във форума и поздравления че пишеш грамотно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellman Отговорено Юли 21, 2009 Автор Share Отговорено Юли 21, 2009 (Редактирано) Благодаря за отговора, да днес смятам да го сравня с Cort-овете в магазина.Принцпипно аз исках да си взема точно този бас. Исках да чуя и чужди мнения, защото все пак съм пълен новобранец в музикалния свят. От изчетеното тук разбрах, че трябва да обърна внимание на: -дали ми е удобен инструмента -дали има крив гриф -бръждене на някои от по-горните прагове ако има друго-пишете, макар че вече може да съм отишъл да го пробвам ПП:Ха-ха, благодаря за поздравленията , успях да завърша седми клас отличен.(горе-долу и това е поводът за тази покупка) Редактирано Юли 21, 2009 от hellman Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 Когато се тества един бас, бъди внимателен за баланса на грифа. Ако натежава и виси надолу, то има голяма вероятност да се уморяваш при свирене. Това не вярвам да е проблем при този бас, но все пак да си го кажа. Това се усеща само при сложен колан. Казвам го, защото един мой приятел тръгна да тества това леко фактченце седнал и плаках от смях до него Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellman Отговорено Юли 21, 2009 Автор Share Отговорено Юли 21, 2009 Знам го и това Благодаря, че и ти се отзова на темата ми. Четох едно ревю, при което пишеше, че няма такъв проблем.Разбира се, ще помоля да ми сложат един колан и да го пробвам.(без това ако ще го взема ще си купя и колан) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 От изчетеното тук разбрах, че трябва да обърна внимание на:-дали ми е удобен инструмента -дали има крив гриф -бръждене на някои от по-горните прагове Като за първи бас това ти е повече от достатъчно. Като посвириш повече, като го разменяш и аз по няколко дни на колеги с инструментите, ще си изградиш изисквания, специфични за тебе. И втория ти бас ще е ИСТИНСКИЯ твой бас. Засега- просто взимай нещо не много скъпо и почвай да свириш ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellman Отговорено Юли 21, 2009 Автор Share Отговорено Юли 21, 2009 Мисля, че съм си изградил някакви предпочитаня, все пак свирих известно време с с един Орфей по лиценз на Ибанец.Дефакто, това е моят втори бас , та ще видим...след малко тръгвам към магазина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellman Отговорено Юли 21, 2009 Автор Share Отговорено Юли 21, 2009 Съжалявам за двойния пост, но няма как да редактирам предишното си мнение. Вече официално си имам мой собствен инструмент Cort C4H!!! За малкото, което платих над LTD-то, получих доста повече Ей сега го почвам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 Поздравления за баса!Маи наистина е по-добрия избор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 Орфей по лиценз на Ибанец Нема такова животно ! ---------- Да ти е честит хубавия бас ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 ^Е как бе те повечето за по лиценз на Фендер Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellman Отговорено Юли 21, 2009 Автор Share Отговорено Юли 21, 2009 Благодаря на всички, които се отзоваха и за пожеланията!!! А в какъв смисъл няма такова животно-добър или лош, че не разбрах? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 По-скоро беше с добри чуства. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 22, 2009 Share Отговорено Юли 22, 2009 А в какъв смисъл няма такова животно-добър или лош, че не разбрах? В буквалния смисъл - никоя българска фирма за китари няма лиценз на каквото и да било ! Това, че "по случайност" им съвпадат формите, нищо не значи, освен че ако ги намерят на картата, ще ги осъдят! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts