Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да се купя ефекти за бас


metallicapz

Recommended Posts

Ако искаш нещо по тънко си вземи Беринджър BOD-100 BASS OVERDRIVE в магазина е към 50 (по-малко) лева

Цена-качество е супер

а за бас не трябват много ефекти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих на BOSS Synth Bass, не ми върши кой знае каква работа, но не е лошо. Взех го от магазина за около 350, май. Ако си нямаш кубе, по-добре си вземи, отколкото камиончета. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато казваш ефекти имай впредвид, че това е доста широко понятие дори и за бас. Хубаво е да уточниш точно какво търсиш като промяна в тона на баса защото при баса също има широк спектър от ефекти. А има и още нещо...за мен специално ефекти не се купуват самоцелно. Трябва първо да си изясниш какво искаш и после да започнеш да търсиш подходящия педал за тази цел. Аз лично ползвам компресор, еквалайзер , драйв, хорус, дилей и волюм педал но всеки един от тях е закупен с определена цел.

Затова помисли добре точно какво търсиш преди да се втурнеш да купуваш неща, които после да се чудиш какво да правиш.

Успех в начинанието. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си решил, че искаш ефекти, но не знаеш кой ефект какво върши, потърси на старо някой процесор за бас. Аз навремето си купих един Zoom506 за 80-100 лв (не помня точно), поиграх си с ефектите му, поразучих ги и в крайна сметка си взех само 2 камиончета. Останалото ми се стори просто звукова шарения. А след известно време и камиончетата спрях да ползвам - харесва ми баса да е просто бас!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moже би едно еквалайзерче?!? :)

 

^ Даже и това е излишно. Ако баса си няма звук, еквилайзер не го оправя. А и на мен лично не ми харесва насред парчето да се сменя звука на инструмента... Чупи се парчето някак си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако кажеш и за какво ти трябва този ефект? Какво свириш, какъв звук гониш... И аз смятам, че е най-добре да си вземеш процесор някакъв, за да си поиграеш с различните ефекти ...

Редактирано от ear-ache
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих препоръчал 1 wah-wah педа + дист

И как го виждаш в група това ? Ще се надсвирваш с китаристите ? Или ще искаш 5-минути слава, за бас-соло, да покажеш на хората какви нови играчки си си купил ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бате,мене ако питаш-вземи си некое уа-уа,ама даи некой лев повече-Cry Baby- http://www.guitarampkeyboard.com/en/crybaby/12050 (примерно) плюс некво дисте или фъз буст и си 6 номер!а ако ти се дават повечко-http://www.soundslive.co.uk/product.asp?id=4169 или някое ADA MB-1 ако го намреиш по-евтино на старо и така!но помни,че добрите ефекти са скъпи-другите са около хавата!можеш и да експериментираш-някога се получават и и нтересни звуци с подръчни средства.ако гониш некой определен саунд-виж в сайтовете на любимите си басисти и т.н.! а на хората дето се изказват по-горе с резерви относно ефектите,мога само да кажа-зависи кой и как ги използва-зависи от търсенията и вижданията на музиканта и т.н.!в тая тема момчето иска съвет за ефект-не за стил и виждания!успех бро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво, нека даде 200 лева за ефекти, които ще използва не повече от 5 пъти, докато ги разучава.

 

Не го слушай, купи си процесор за 50 лева с 10 ефекта и виж за какво става дума, ако нещо оттам ти хареса - тогава давай големите пари за него.

Казвам ти го от личен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.