metallicapz Публикувано Юли 18, 2009 Share Публикувано Юли 18, 2009 Искам да се купя ефекти за бас на сравнително прилична цена помогнете ми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Ако искаш нещо по тънко си вземи Беринджър BOD-100 BASS OVERDRIVE в магазина е към 50 (по-малко) лева Цена-качество е супер а за бас не трябват много ефекти Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Buriata Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Аз си купих на BOSS Synth Bass, не ми върши кой знае каква работа, но не е лошо. Взех го от магазина за около 350, май. Ако си нямаш кубе, по-добре си вземи, отколкото камиончета. Успех Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKOCHIM Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Когато казваш ефекти имай впредвид, че това е доста широко понятие дори и за бас. Хубаво е да уточниш точно какво търсиш като промяна в тона на баса защото при баса също има широк спектър от ефекти. А има и още нещо...за мен специално ефекти не се купуват самоцелно. Трябва първо да си изясниш какво искаш и после да започнеш да търсиш подходящия педал за тази цел. Аз лично ползвам компресор, еквалайзер , драйв, хорус, дилей и волюм педал но всеки един от тях е закупен с определена цел. Затова помисли добре точно какво търсиш преди да се втурнеш да купуваш неща, които после да се чудиш какво да правиш. Успех в начинанието. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Ако си решил, че искаш ефекти, но не знаеш кой ефект какво върши, потърси на старо някой процесор за бас. Аз навремето си купих един Zoom506 за 80-100 лв (не помня точно), поиграх си с ефектите му, поразучих ги и в крайна сметка си взех само 2 камиончета. Останалото ми се стори просто звукова шарения. А след известно време и камиончетата спрях да ползвам - харесва ми баса да е просто бас! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Moже би едно еквалайзерче?!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 18, 2009 Share Отговорено Юли 18, 2009 Moже би едно еквалайзерче?!? ^ Даже и това е излишно. Ако баса си няма звук, еквилайзер не го оправя. А и на мен лично не ми харесва насред парчето да се сменя звука на инструмента... Чупи се парчето някак си. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юли 19, 2009 Share Отговорено Юли 19, 2009 Аз бих препоръчал 1 wah-wah педа + дист Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ear-ache Отговорено Юли 19, 2009 Share Отговорено Юли 19, 2009 (Редактирано) Ако кажеш и за какво ти трябва този ефект? Какво свириш, какъв звук гониш... И аз смятам, че е най-добре да си вземеш процесор някакъв, за да си поиграеш с различните ефекти ... Редактирано Юли 19, 2009 от ear-ache Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юли 19, 2009 Share Отговорено Юли 19, 2009 Всъщност колегата е адски прав, вземи си процесорче доакто найстина решиш какво искаш Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юли 19, 2009 Share Отговорено Юли 19, 2009 Аз бих препоръчал 1 wah-wah педа + дист И как го виждаш в група това ? Ще се надсвирваш с китаристите ? Или ще искаш 5-минути слава, за бас-соло, да покажеш на хората какви нови играчки си си купил ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MasterOfDisaster Отговорено Юли 19, 2009 Share Отговорено Юли 19, 2009 ^Ашколсум... По темата:Давай бонга бонга не ни трябва експерементиране. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Юли 22, 2009 Share Отговорено Юли 22, 2009 бате,мене ако питаш-вземи си некое уа-уа,ама даи некой лев повече-Cry Baby- http://www.guitarampkeyboard.com/en/crybaby/12050 (примерно) плюс некво дисте или фъз буст и си 6 номер!а ако ти се дават повечко-http://www.soundslive.co.uk/product.asp?id=4169 или някое ADA MB-1 ако го намреиш по-евтино на старо и така!но помни,че добрите ефекти са скъпи-другите са около хавата!можеш и да експериментираш-някога се получават и и нтересни звуци с подръчни средства.ако гониш некой определен саунд-виж в сайтовете на любимите си басисти и т.н.! а на хората дето се изказват по-горе с резерви относно ефектите,мога само да кажа-зависи кой и как ги използва-зависи от търсенията и вижданията на музиканта и т.н.!в тая тема момчето иска съвет за ефект-не за стил и виждания!успех бро! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Юли 22, 2009 Share Отговорено Юли 22, 2009 Хубаво, нека даде 200 лева за ефекти, които ще използва не повече от 5 пъти, докато ги разучава. Не го слушай, купи си процесор за 50 лева с 10 ефекта и виж за какво става дума, ако нещо оттам ти хареса - тогава давай големите пари за него. Казвам ти го от личен опит. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts