Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

здрввейте,

пиша с надеждата че някои може да даде добре предложение по пробелма които имам, а тои е , че се събрахме група от 4 човека и искаме да си свирим , обаче бас китариста ни е много начинаещ, аз напредвам бързо от уроци , а третия китарист няма никакви проблеми. Та въпроса ми е дали някои може да препоръча някоя песен ( че и ако може и нотите да даде ако не е проблем ) в която часта на бас китарата да не е кой знае колко трудна.

 

мерси предваритлно :)

Редактирано от skopy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да напишеш към какъв стил музика сте се насочили или да споделиш с кавъри на кои групи желаете да стартирате? Така ще може някой от басистите във форума да те насочат към конкретни парчета, в които партиите на бас китарата не са трудни.

***

 

Все пак е добре и басиста ви да започне уроци, така ще можете да напредвате заедно. Реално уроците могат да бъдат успешен трамплин за неговото музикално израстване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ами свирим рок и хеви метъл до тука сме направили кавър само на Metallica - For whom the bell tolls , а иначе аз и другия китарист се опитваме да помагаме до колкото можем дори с материал от наще уроци , понеже човека има финансови затруднения и неможе да си позволи да ходи на уроци

Редактирано от skopy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е вие пък намерили сте какво да свирите - For Whom The Bell Tolls не е за начинаещи басисти :thumbs_up: Пробвайте с нещо от рода на:

* Judas Priest - Breaking the Law

* Twisted Sister - We're Not Gonna Take It

* Metallica - Die, Die My Darling (другите работи на Metallica са твърде сложни според мен)

и неща от този род ;)

Мога да ти дам нотите във вариант за Guitar Pro, но трябва или да посочиш e-mail или skype, или най-добре ги изтегли от ultimate-guitar.com, 911tabs.com или някой подобен сайт. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъм, такова For whom... е най-лесното парче на Бъртън. ;) В случая е удачно да правите импровизации.

 

Например : Правите някаква прогресия, започвате да я свирите и китаристите се редуват да солират. В определен момент може да започнете двойно соло и така басиста ви да държи сам ритъма. Свирете винаги с метроном или с барабанист и сте ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси на Hand of doom за предложенията , и ще се радвам ако някои има и други, а относно коментара на vurbito - проблема с ритъма вече почнахме да го изчистваме обаче тои си е бавен с пръстите, а баабаниста ни е втория проблем - все още няма такъв :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накарайте го да си извади и научи School Days на Stanley Clarke (ако може целия едноименен албум-още по-добре) :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.