skopy Публикувано Юли 15, 2009 Публикувано Юли 15, 2009 (Редактирано) здрввейте, пиша с надеждата че някои може да даде добре предложение по пробелма които имам, а тои е , че се събрахме група от 4 човека и искаме да си свирим , обаче бас китариста ни е много начинаещ, аз напредвам бързо от уроци , а третия китарист няма никакви проблеми. Та въпроса ми е дали някои може да препоръча някоя песен ( че и ако може и нотите да даде ако не е проблем ) в която часта на бас китарата да не е кой знае колко трудна. мерси предваритлно Редактирано Юли 15, 2009 от skopy Цитирай
mproject Отговорено Юли 15, 2009 Отговорено Юли 15, 2009 Можеш ли да напишеш към какъв стил музика сте се насочили или да споделиш с кавъри на кои групи желаете да стартирате? Така ще може някой от басистите във форума да те насочат към конкретни парчета, в които партиите на бас китарата не са трудни. *** Все пак е добре и басиста ви да започне уроци, така ще можете да напредвате заедно. Реално уроците могат да бъдат успешен трамплин за неговото музикално израстване. Цитирай
skopy Отговорено Юли 15, 2009 Автор Отговорено Юли 15, 2009 (Редактирано) ами свирим рок и хеви метъл до тука сме направили кавър само на Metallica - For whom the bell tolls , а иначе аз и другия китарист се опитваме да помагаме до колкото можем дори с материал от наще уроци , понеже човека има финансови затруднения и неможе да си позволи да ходи на уроци Редактирано Юли 15, 2009 от skopy Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Е вие пък намерили сте какво да свирите - For Whom The Bell Tolls не е за начинаещи басисти Пробвайте с нещо от рода на: * Judas Priest - Breaking the Law * Twisted Sister - We're Not Gonna Take It * Metallica - Die, Die My Darling (другите работи на Metallica са твърде сложни според мен) и неща от този род Мога да ти дам нотите във вариант за Guitar Pro, но трябва или да посочиш e-mail или skype, или най-добре ги изтегли от ultimate-guitar.com, 911tabs.com или някой подобен сайт. Успех! Цитирай
vurbito Отговорено Юли 16, 2009 Отговорено Юли 16, 2009 Ъм, такова For whom... е най-лесното парче на Бъртън. В случая е удачно да правите импровизации. Например : Правите някаква прогресия, започвате да я свирите и китаристите се редуват да солират. В определен момент може да започнете двойно соло и така басиста ви да държи сам ритъма. Свирете винаги с метроном или с барабанист и сте ОК. Цитирай
skopy Отговорено Юли 17, 2009 Автор Отговорено Юли 17, 2009 мерси на Hand of doom за предложенията , и ще се радвам ако някои има и други, а относно коментара на vurbito - проблема с ритъма вече почнахме да го изчистваме обаче тои си е бавен с пръстите, а баабаниста ни е втория проблем - все още няма такъв Цитирай
vurbito Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 Накарайте го да си извади и научи School Days на Stanley Clarke (ако може целия едноименен албум-още по-добре) Цитирай
skopy Отговорено Юли 23, 2009 Автор Отговорено Юли 23, 2009 това немисля че е за начинаещи въобще. мерси все пак Цитирай
Recommended Posts