Jump to content
Българският форум за музиканти

Преди първите стъпки...


flamingone

Recommended Posts

Второ включване, само да те успокоя :(

 

Китарата е същата като тази -> http://img291.imageshack.us/img291/500/image167zh1.jpg

По принцип е за метални, а "bridge-ът", с който я получих, беше подвижен. Та аз си падам малко DIY и го залепих, където се пада по принцип с лепило C-300, понеже ми беше интересно как ще звукне с найлонки и сега само я възстанових в нормален (фабричен) вид.

 

Колкото до срещата - надявам се съдбата да не ми мине път :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно при по-дебелите струни натискът се пада на повече площ, та не е толкова гадно (: отделно че на някои басове някои струни просто стоят като ластици :hysterical: то си зависи и от сетъп, и от дебелина на жицата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

не бих рискувал с берингера..ако ще го взимаш просто да си дрънкаш в къщи , да речем че "става" , но като гледам бая си се зарибил :virtuoz: моето мнение да вземеш нещо по качествено което да ползващ повече време, и да усетиш наистина удоволствие от свиренето на бас, берингера след като го купиш остава вечно твой (само си казвам мнението, избора е твой не искам да ти се бъркам) :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Учудващо, но темата още е актуална... И пак съм в сесия, с дъблоки личностни проблеми и... без китара... Поне до 17ти февруари т.г., после каквото ще да става, аз тръгвам на работа, спирам жените, купоните, цигарите и пр... Някой път трябвало време човек да "поузрее".

 

Та, четете дневника ми от преди година и половина... :)

 

No questions asked, аз продължавам да си дрънкам по-простички неща, след отчаян опит да си сваля екшъна на китарката (включващ разлепяне на гриф и опит за неговото обратно залепяне с подложка - много кофти ебавка...) съм по същия начин, но интонацията на китарата стана доста по-лоша, заедно с екшъна. Няма смисъл даже и да я нося някъде, наближава 17ти - край на поредната (трета) сесия, откакто събирам пари за китара. Sad, isn't it... :D

 

Оформя ми се вкус за определен бас-звук. Пробивен и ръмжащ като двигател на ниски обороти - да вземем за пример Offspring - Lightning rod интрото. Свиря баса от един тон блусарски бекинг-тракове, които добарах в замунда и на други места и даже се кефя. Ще взема да я науча тая блус-скала :)

 

Даже и единственото, което можех да направя като хората за година и половина, не можах - да взема да ги науча тия ноти с все гамите. Търпение може да има, постоянство няма. Е, maj и min формите с основа на 3та и 4та струна съм ги разучил като пръстовки, но посмъртно не мога да предположа къде съм. Свирене му е майката, и усилие.

 

Вярвате ли ми, че сънувах как влизам в един магазин, искам "един бас" и ми свалят от стената бас-версията на това нещо (без никога да съм го виждал преди това)

само че в "бас-вариант", с две педи по-късо и с тъчскрийн и на грифа. Светещо в жълто. Кошмар.

 

To sum up, мръднал съм (макар и с малко) от последния си пост. Следя обявите най-редовно, и най-редовно си "изпивам" парите. Сега като се обърна, за тази една година можех да събера пет пъти по толкова, но много пари на едно място лесно си отиват - я за шофьорски курс, я за някоя таксичка за университета, я на някое купонче изпращаме девойка с такси до вкъщи. И после се оплакваме, че нямаме бас. So pissed off...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

flamingone,

 

От написаното от теб си направих извода, че бас китарата просто не ти е приоритет. Не искам да прозвучи остро и поучително, но след като за година не си успял да събереш 200 лв, за мен единственото заключение е, че не ти е важно. И аз съм бил студент, при това в доста по-бедни от днешните времена (режим на тока, купони за захар и олио, инфлация...) и знам какво е. В днешни дни обаче тези 200 лв можеш да ги изкараш за една събота и неделя здраво бачкане. За тази година във форума се продадоха десетки басове за около 200 лв, имаше и някои доста добри предложения. Видяхме и доста хлапета, ученици, които си спестиха от джобни пари за да си купят инструменти. Ако наистина искаше, отдавна вече да си се сдобил с "бленувания" инструмент. Не го приемай като някакъв упрек, твоя работа си е за какво и как ще си харчиш парите, просто ако наистина искаше, отдавна щеше да си го направил. Не виждам някаква драма тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.