Jump to content
Българският форум за музиканти

Хонорари


Recommended Posts

Много зависи за коя група става дума. Имаш предвид някоя по известна група (там зависи от името вече) или по принцип някакви музиканти ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Например колко вървят групи от рода на Gravity Co, PIF, Д2?

Или някоя нова (прогресивна) рок група?

 

Ако някой има информация за конкретна група ще съм много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти кажа точно, ще трябва да се свържеш с тях на контактите от сайтовете и да се договорите. Но аз бих приготвил около 4,000 поне за такива групи, които спомена. Сега по криза може и да се оправиш с по-малко, но кой знае. Можеш да пробваш Уикеда примерно, не знам, има доста такива групи и по-млади ако щеш, но пак супер. И пак, зависи накрая от индивидуалната договорка и ситуация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че с моята група(без да сме Д2 или Сигнал) взимаме 2500, за тях мисля, че трябва да тръгнеш от по 1000лв/човек нагоре.

 

Със сигурност знам хонорарите на 5-6 от най-известните ни групи/изпълнители, но това са неща, които не се оповестяват по форуми :hysterical: Свържи се с бандите и преговаряй :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се коментира подобна информация във форум, наистина е безмислено. Никой уважаващ себе си професионалист не разисква нашироко тези подробности. Информация получена по този начин е абсолютно ненадеждна. Просто оригиналните източници на инфото нямат интерес от даване на истинските цифри , а и не е редно, освен в тесен приятелско-професионален кръг.

 

Но от личния си опит с подобни групи по света и у нас, както и от разговори с колеги, мога да само да кажа , че няма такова нещо като определена цена. Пазарът в страни като БГ и други по малки европейски държави е свит и музикантите често правят компромиси в зависиост от това къде, как и за колко време се свири, а също и от моментното финансово състояние на групата/музиканта. Просто всеки си има под, който също варира с течение на времето, било то нагоре или надолу

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хонорарите зависят от много фактори и според това какво е мероприятието се нагласят. основно за частни партита трябва да са по-високи, отколкото гиг или концерт. обаче за да получиш кинта треа имаш добър продавач, който да познава евентуалните купувачи, за да не се получи "много сте скъпи" или "много сте евтини" затова не не ви искаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.