HIVE Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 Здравейте, Интересуваме дали някой от Вас има информация как вървят хонорарите на водещи бг групи за например едночасов концерт на частно парти? Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Много зависи за коя група става дума. Имаш предвид някоя по известна група (там зависи от името вече) или по принцип някакви музиканти ? Цитирай
HIVE Отговорено Юли 3, 2009 Автор Отговорено Юли 3, 2009 Например колко вървят групи от рода на Gravity Co, PIF, Д2? Или някоя нова (прогресивна) рок група? Ако някой има информация за конкретна група ще съм много благодарен. Цитирай
Ava Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Бях чувал за 2000, 5000, 10 000 и 15 000 лв. Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Не мога да ти кажа точно, ще трябва да се свържеш с тях на контактите от сайтовете и да се договорите. Но аз бих приготвил около 4,000 поне за такива групи, които спомена. Сега по криза може и да се оправиш с по-малко, но кой знае. Можеш да пробваш Уикеда примерно, не знам, има доста такива групи и по-млади ако щеш, но пак супер. И пак, зависи накрая от индивидуалната договорка и ситуация. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 При положение, че с моята група(без да сме Д2 или Сигнал) взимаме 2500, за тях мисля, че трябва да тръгнеш от по 1000лв/човек нагоре. Със сигурност знам хонорарите на 5-6 от най-известните ни групи/изпълнители, но това са неща, които не се оповестяват по форуми Свържи се с бандите и преговаряй Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 4, 2009 Отговорено Юли 4, 2009 Да се коментира подобна информация във форум, наистина е безмислено. Никой уважаващ себе си професионалист не разисква нашироко тези подробности. Информация получена по този начин е абсолютно ненадеждна. Просто оригиналните източници на инфото нямат интерес от даване на истинските цифри , а и не е редно, освен в тесен приятелско-професионален кръг. Но от личния си опит с подобни групи по света и у нас, както и от разговори с колеги, мога да само да кажа , че няма такова нещо като определена цена. Пазарът в страни като БГ и други по малки европейски държави е свит и музикантите често правят компромиси в зависиост от това къде, как и за колко време се свири, а също и от моментното финансово състояние на групата/музиканта. Просто всеки си има под, който също варира с течение на времето, било то нагоре или надолу Цитирай
bassiscotta Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 хонорарите зависят от много фактори и според това какво е мероприятието се нагласят. основно за частни партита трябва да са по-високи, отколкото гиг или концерт. обаче за да получиш кинта треа имаш добър продавач, който да познава евентуалните купувачи, за да не се получи "много сте скъпи" или "много сте евтини" затова не не ви искаме. Цитирай
Recommended Posts