разбойник Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 Звучи като Fodera Басът на Бона няма пиезо и не е нито фретлес, нито с изпилени позиции. Моделът е Imperial Elite, а между двата адаптера е монтирано парче абанос за опора на пръстите ( т.нар. "ramp", Gary Willis въведе тази мода преди години и наистина е доста удобно), ако искате може да го разгледате на сайта на Фодера. Мисля че струваше 8 - 9000 долара и се чака година - година и половина за да го получиш Ако изкараш същия звук с тояга нисък клас и първия ти попаднал усилвател или си гений, или късметлия, или и двете, но ако искаш да се доближиш посоката е тази, която обсъждахме по-горе. аlxlz от години се труди в тази посока, така че мнението му е по-меродавно от моето. Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 3, 2009 Отговорено Юли 3, 2009 По-скоро - Matthew Garrison Imperial Signature Съгласен съм, че звукът се прави трудно и за това препоръчах фретлес. Цитирай
kolega Отговорено Юли 5, 2009 Отговорено Юли 5, 2009 Ужасно грозен бас!!! Сори, ма не се сдържах... Цитирай
разбойник Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 (Редактирано) johniebgood, явно ми върви да съм ти опозиция в тази тема. Matthew Garrison Imperial Signature е с 33 инча мензура, детунер на ниската струна и е от други дървета. Кликни на този линк - http://www.fodera.com/imperial_.html Точно под текста има 3 малки снимки на бас китари в цял ръст (ако моем така да се изразим ) , средния бас е моделът на Бона. Задръж мишката върху картинката и ще ти изкара спецификации и голяма снимка. Редактирано Юли 6, 2009 от разбойник Цитирай
chobbi Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 Разбойник е прав за модела на Ричард Бона.Този "ramp" съм забелязал,че се изпозва обикновенно от басисти,които имат "леко пипане",и свирят с много нисък екшън.Майк Поуп също използва такъв,но неговият е на магнити,поставя се до грифа и може да се маха при нужда.Бона също така използва Roland V Bass-http://www.bosscorp.co.jp/products/en/V-Bass/,с монтиран миди адаптер на баса.Относно" Jaco"звука,и аз съм на мнение,че трябва да се работи по тоноизвличането,и да се "играе" с EQ-то. Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 Разбойник, няма проблем да сме в опозиция, важното е да се ражда истина, прав си за модела, на мен ми приличаше на другия, ама нищо. Кофтито е , че изместихме темата, но пак нищо! Айде успехи и ще се видим на следващата бас среща, върти ми се вече идея, но е малко рано да я споделям! Цитирай
Babyface Bob Отговорено Септември 2, 2009 Отговорено Септември 2, 2009 Здрасти, знам, че темата е минала, но исках да подсетя, че в новия брой на сп. "Л'еуропео", под заглавие "В Джаза", има доста информация за велики американски джаз музиканти, включително за Джако. Разбира се инфо-то не е свързано толкова със специални изследвания на звука и личната им техника, но е любопитно да се узнае повече за житейски им път и как са черпили вдъхновение. Аз бях доста неприятно изненадан от мистър Пасториъс, може би защото досега не се бях интересувал... Лека служба на верните Цитирай
Recommended Posts