Jump to content
Българският форум за музиканти

Jaco Pastorius Bass Sound


danko

Recommended Posts

Звучи като Fodera :)

Басът на Бона няма пиезо и не е нито фретлес, нито с изпилени позиции. Моделът е Imperial Elite, а между двата адаптера е монтирано парче абанос за опора на пръстите ( т.нар. "ramp", Gary Willis въведе тази мода преди години и наистина е доста удобно), ако искате може да го разгледате на сайта на Фодера. Мисля че струваше 8 - 9000 долара и се чака година - година и половина за да го получиш :)

 

Ако изкараш същия звук с тояга нисък клас и първия ти попаднал усилвател или си гений, или късметлия, или и двете, но ако искаш да се доближиш посоката е тази, която обсъждахме по-горе. аlxlz от години се труди в тази посока, така че мнението му е по-меродавно от моето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

johniebgood, явно ми върви да съм ти опозиция в тази тема. Matthew Garrison Imperial Signature е с 33 инча мензура, детунер на ниската струна и е от други дървета.

 

Кликни на този линк - http://www.fodera.com/imperial_.html

 

Точно под текста има 3 малки снимки на бас китари в цял ръст (ако моем така да се изразим :)) , средния бас е моделът на Бона. Задръж мишката върху картинката и ще ти изкара спецификации и голяма снимка.

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбойник е прав за модела на Ричард Бона.Този "ramp" съм забелязал,че се изпозва обикновенно от басисти,които имат "леко пипане",и свирят с много нисък екшън.Майк Поуп също използва такъв,но неговият е на магнити,поставя се до грифа и може да се маха при нужда.Бона също така използва Roland V Bass-http://www.bosscorp.co.jp/products/en/V-Bass/,с монтиран миди адаптер на баса.Относно" Jaco"звука,и аз съм на мнение,че трябва да се работи по тоноизвличането,и да се "играе" с EQ-то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбойник, няма проблем да сме в опозиция, важното е да се ражда истина, прав си за модела, на мен ми приличаше на другия, ама нищо. Кофтито е , че изместихме темата, но пак нищо!

Айде успехи и ще се видим на следващата бас среща, върти ми се вече идея, но е малко рано да я споделям!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здрасти,

 

знам, че темата е минала, но исках да подсетя, че в новия брой на сп. "Л'еуропео", под заглавие "В Джаза", има доста информация за велики американски джаз музиканти, включително за Джако. Разбира се инфо-то не е свързано толкова със специални изследвания на звука и личната им техника, но е любопитно да се узнае повече за житейски им път и как са черпили вдъхновение. Аз бях доста неприятно изненадан от мистър Пасториъс, може би защото досега не се бях интересувал... :icon_shithappens:

 

Лека служба на верните :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.