batranbo Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 имам си Cort X6 и съм повече от доволен. за парите си китарката е екстра - дори флойда се държи повече от добре. но не ми харесва особено звукът й и съм склонен да набедя адаптерите за това. понеже свиря основно хард/хеви и използвам бридж адаптера, реших да сменя само него с нещо по-добро. търсих тема във форума, но не открих, така че моля за съвет. искам пасивен, сравнително универсален адаптер, който да справя както при дисторжън, така и при чист звук. разбира се, цената също е фактор. примерно около 150-180 лв. ясно е, че "хубавите, евтини, универсални адаптери свършиха", но предполагам все има нещо в този ценови клас, което отговаря на изискванията ми малко или много. Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 30, 2009 Отговорено Юни 30, 2009 Аз съм със същата талпа и ме посъветваха да не сменям нищо по нея. В смисъл че по добре по висок клас китара от колкото ъпгрейд. Според мен адаптерите обаждат хич не зле. Ще ми е интересно да чуя и някое по компетентно мнение от моето. Цитирай
sevenstring Отговорено Юни 30, 2009 Отговорено Юни 30, 2009 (Редактирано) Според мен по ред причини тук адекватен отговор в момента няма да получиш, вкл. и защото напоследък надделява схващането, че от ъпгрейди по принцип няма смисъл. Затова ти препоръчвам да прегледаш сайтовете на по-известните производители (DiMarzio, Sеymour Duncan ... знаеш си ги кои са), предлагащи полезни за целта tone chart-ове, семпли и описания, и да се опиташ сам да намериш подходящото за теб решение. На първо място е добре да дефинираш какво точно не ти харесва в настоящия ти звук (по отношение на качеството - "мътен", липсват му или има твърде много високи/ средни/ниски - и по отношение на стил и характер на звука). Съответно се ориентираш към адаптери, които по описание предлагат това, което ти липсва, и/или звука, който търсиш. Иначе един ще ти напише едно, друг - друго, а третият ще ти каже, че и от двете няма смисъл, междувременно ще минем през вечния спор пасивни срещу активни и те ти на още една безполезна тема (а такива, не знам какво си търсил, но е имало не една и две вече). Редактирано Юни 30, 2009 от sevenstring Цитирай
horsefucker Отговорено Юли 1, 2009 Отговорено Юли 1, 2009 (Редактирано) Ако китарата е махагонова мисля, че Dimarzio X2N ще ти свърши перфектна работа. Ако не е - Seymour Duncan JB TB4. Dimarzio-то обаче има доста висок аутпут и е по-подходящо за много тежка музика в дисторжън. Иначе чистия звук му е доста як също. ПП: И двете ми китари са с Duncan JB TB4, а съм свирил и с Dimarzio X2N и мога спокойно да кажа, че и двата адаптера са много добри и се вписват в 150 - 180 лв. Редактирано Юли 1, 2009 от horsefucker Цитирай
sevenstring Отговорено Юли 1, 2009 Отговорено Юли 1, 2009 (Редактирано) Истината е, че само на тези две фирми има поне 10 адаптера, ако не и повече, които ще ти свършат работа от гледна точка на това, че са добри и силни адаптери, които ще звучат по-добре от предишния ти. DM Super Distortion и SD JB, например, са такива класики в жанра, че едва ли има голям риск да сбъркаш много с тях. А това, че аз съм пробвал 1 ДМ, а колегата горе - 1 ДМ и 1 СД, и т.н., е отделен въпрос - няма човек тук, който да е пробвал всичките варианти, за да ти ги сравни. Редактирано Юли 1, 2009 от sevenstring Цитирай
gueorgues Отговорено Юли 2, 2009 Отговорено Юли 2, 2009 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/EMG-H-...-GIT0010989-000 ето едно много прилично предложение, поне според мен Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 2, 2009 Отговорено Юли 2, 2009 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry446988 ето Цитирай
Recommended Posts