Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
  Цитат
Голямо значение има и дебелината на перото.Аз свиря с 3.00 милиметра и от 5 месеца не съм сменял струна (т.е откакто съм си купил китарата).

3мм :) - 1.3 мм мисля, че по-става!!!

Цитат
Аз имам един въпрос относно свиренето на бързи сола. Например някоя гама ако искам да я изсвиря бързо с дисторшън, не звучи добре. Мисля си, че лявата ръка ми е ок, а проблема идва от дясната. Незнам точния модел на свирене с дясната ръка.

Не ги свири направо бързо - първо бавно в удобно за теб темпо. Свири го в това темпо докато започнеш да го свириш безпроблемно. След това увеличаваш темпото. Използвай метроном за целта. Като започнеш да увеличаваш темпото гледай да не променяш постановката си!!!

Отговорено
  metalmaniak написа:
Голямо значение има и дебелината на перото.Аз свиря с 3.00 милиметра и от 5 месеца не съм сменял струна (т.е откакто съм си купил китарата).
  Цитат
Не, от Джим Дънлоп  (deep purple на цвят). 

4100-DELRIN-STANDARD-PICK.gif

Отговорено

Абре аз доколкото съм гледал Петручи и Стив Морс си свирят арпежите нагоре - надолу!!!

Ако успееш да е схванеш тази техника се получават доста по-чисти арпежите!!

Отговорено
  EmchoDT написа:
Абре аз доколкото съм гледал Петручи и Стив Морс си свирят арпежите нагоре - надолу!!!

Ако успееш да е схванеш тази техника се получават доста по-чисти арпежите!!

Не бих казал, че на Gambale са му 'мръсни' :) просто като се суийпва става по-лесно.

Отговорено

ммм....Петручи по-често си ги свири като суипове (вкл. и на концерта тук например), иначе alternate picking принципно звучи по-артикулирано...