Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Има една тема по назад в която питам за еидн комплект, от магазина ми казаха, че мога да сменя кубето.

Искам д питам дали някой е свирил с такова и дали си заслужава парите?

Ето го и него http://www.veselinkoychev.com/20ga-eu.html

Отговорено

Аз съм го пробвал в далечното минало - без ефект гаранция няма да ти хареса, дори да си по-непретенциозен. Все пак, каква музика свириш или по-скоро какъв тон търсиш ?

Отговорено

Ми търся нещо повече за хард рок тон на Ричи Блекмор, Джими Пеидж, Ангъс Янг.Нещо такова

Отговорено (Редактирано)

Странен въпрос.

Едва ли ще се усети реално някаква разлика.

Принципно няма начин да е хубаво дори да е 80000000 вата и да пише "pimped by O.County Choppers -дръж ми шапката".

Това по повод факта - транзисторно е. Наскоро бегло се запознах и с един стак Randall -трагедия, тотална липса на динамика , което за един усилвател ,поне за мен , е несравнимо по-важно от всякаквите му там джиджавки,ефекти ,кривежи.

Въпросните можеш да си ги набавиш допълнително.

хич да не ти пука !! За тези пари-на твое място бих инвестирал още стотина , да взема някоя 15ватова ламБа ?

Редактирано от ipo
Отговорено

Що за глупости са това? Има си хубави транзисторни кубета според предпочитанията за конкретен звук и начина на звукоизвличане. Момчето търси сравнително напомпан звук, което до голяма степен отписва динамичните нужди на саунда. Динамиката е важна само когато собственото ти свирене е изградено върху нея. И съм сигурен, че може да се пропусне моментът със съветването за "още стотина лева" - ако искаше да дава повече, сигурен съм, че щеше да се насочи към комбо за повече.

И само още нещо - ако ти ми покажеш хубаво лампово кубе за 230лв. 15w, аз ще ти го купя и ще ти го подаря, халал да ти е!

Отговорено

Имал съм такова. Пълна трагедия е. Говорителят е гаден, и двата канала не стават. Бих ти препоръчал за същите пари да си вземеш едно Crate 15R

Отговорено
ако ти ми покажеш хубаво лампово кубе за 230лв. 15w, аз ще ти го купя и ще ти го подаря, халал да ти е!

Прав си , няма да е лесно с 200 лв.- Виж до 400 ще се намери .

Иначе-да мога да ти намеря стойностно ,.. и да евентуално ще е втора ръка , примерно някое от малките на Балев.

Относно добрия транзистор-няма нищо да пиша,защото няма никакъв смисъл -ще изместим и темата,освен че няма значение какво свириш-навсякъде се усеща.

Имах едно фендърче Булет-беше от порядъка на 100-150 лв. и горе долу става да си шумоли човек,стабилно,здраво, ала не бих могъл да кажа нищо в сравнение с представения в темата усилвател.Казвам просто какво аз бих направил и смятам ,че е правилно.

Отговорено (Редактирано)

Веднъж си купих кубе Stagg за около 150 лева.. казах си че повече няма да си купя нищо на което пише stagg.. тва си е мое лично мнение.

Редактирано от Rezachka