Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за M-audio Uno


BPEMETO

Recommended Posts

Здравейте !

 

Прегледах всички 62 страници от раздела "Хардуер", но не можат да намеря тема, която да отговори на въпросите ми =( С търсачката на сайта също не открих нищо, защото прихваща думи над 4 букви, а USB ...

 

Вълнува ме това дали при MIDI към USB ще има проблено забавяне при записа ( с обикновена вградена към дъното звукова карта съм, която няма GAME/MIDI ) и дали този кабел на M-Audio е качествен ? http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html ( Намерих едно мение, че USB-тата на тази фирма не били добри, но нямам никакви лични наблюдения )

 

Кабелът ми трябва за връзка между Yamaha-та ( E313 ) и програми като FL 8 и Finale 2009 ... 70лв не са малко пари за кабелче и за това ми се искаше да прочета и други мнения =) Ако няма да имам проблеми с него - ОК, но дали не е по-добър вариант да си взема друга звукова карта+кабел MIDI/GAME за същите пари като кабела ?

 

В моята начинаеща глава се върти една картинка на това как си взимам USB-MIDI-то свързвам си и си правя каквото искам без забавяния и проблеми , но действителността и опитът с тези кабели и интерфейси на други хора може са други :greenangel:

 

P.S. Ако има вече подобна тема, ще съм благодарен да ми пратите линк към нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Сдобих се със заветния кабел :hysterical:

 

Имам само един въпрос към хора, който го притежават. Има един стикер ( които не се чете преди да махнеш кабела от опаковката ), на който пише следното:

 

"WARNING: This product contains chemicals, including lead, know to the State of California to cause [cancer, and] birth defects or other reproductive harm.

Wash hands after handling"

 

За тези, който не знаят английски, пише, че продуктът съдържа химикали, включително олово, който за щата Калифорния се знае, че предизвикват рак и/или репродуктивни проблеми. И да се мият ръцете след работа с него.

 

 

Ще се радвам някой, които има същия кабел да сподели дали и на неговия го има този стикер или някой си е направил шегичка с моята бройка :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще е добре, ако първо започнат да си го пишат на храните :wallbash:.

Не знам какво са имали предвид, но предполагам, че няма да го ядеш или пък да го палиш и да си правиш инхалации с пушека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото забелязах, говориш за забавяне....?

Ако става дума за забавяне на звука от натискането на клавишите.....(звуковата карта май е вградена на дъното...?) нещата зависят от драйвера на двуковата карта. Той задължително трябва да е АСИО , ако няма такъв програмите ползват мултимедийната поддръжка на уиндоуса. ТУК можеш да изтеглиш универсален драйвер. След това го инсталирай, и посочи в настройките на софтуера и хардуера.

Тогава вече не би трябвало да чуваш закъснение на звука при работа с миди и виртуални инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.