TheNextDimension Публикувано Юни 22, 2009 Публикувано Юни 22, 2009 SUCCUBUS - Beyond the Shadows of Reality Една антика, която бях забравил, че е съществувала, докато един приятел не ми напомни за нея с оригиналния и запис от месец Март на 1995г. - Мястото Graffitti studio още в кв. "Младост 1" (тук презаписано преди няколко дни - все още липсва бас и вокали). Ееееехх спомени Междувпрочем ако на някой му се занимава да напише текст по горното заглавие ще съм благодарен. Старият текст е загубен преди мнооого години Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Много добър звук и композиция!!! Барабаните с какво ги направи? Цитирай
synchu Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Стра'отно Много готино .... Винаги много се кефя като пускаш твои работи ...дай още Цитирай
TheNextDimension Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 @Black Bird и @Synchu вашите мнения винаги са били от голямо значение за мен, благодаря за добрите отзиви. Митко, барабаните са адиктив дръмс, малко му звучат сухички и се чудя как да поправя това Инак ето тук : SUCCUBUS - Beyond the Shadows of reality е ъпгрейдната версия на парчето, с малко повече клавири и мисля по-добър микс на последните спрямо останалата муика П.С. Ако на някой му се пише текст, моля да пише на лична. Благодаря. Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 (Редактирано) Ето тези готски Трю стерео импулси Bricasti M7 http://popsoundengineering.com/Samples/True%20M7.zip http://signaltonoize.com/ Свали си ги и пробвай стаите и плейтовете, като сенднеш целия КИТ през един аукс. Мисля, че ше се подобри значително ембиънса на барабаните. Може да ги ползваш в СИР2, като има една фунцкия дa направи Трю стерео импулс. Импортваш Л и Р и то прави нов пресет за SIR2. Редактирано Юни 23, 2009 от Black Bird Цитирай
Бицев Отговорено Юни 23, 2009 Отговорено Юни 23, 2009 Впечатляваща работа - браво! Отправя дори доста преди 90-те (което не е лошо - кой не обича класиката?!). Композиционно води в корените на прогресива (Yes, особено Rick Wakeman ранните самостоятелни албуми), а звуково - в 80-те... Или просто някои тук сме твърде стари и ни се причуват неща Наистина барабаните (а и някои от мелодичните партии) ще спечелят от 'оживяване' (пространствено, може би и динамично) - но това са нюанси за следващ етап. Сега има остра нужда от вокал (или соло инструментална мелодия), за да добие повече характер и да не звучи като саундтрак (макар и добър такъв). Респект и на слука! Цитирай
Abbath Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Отправя дори доста преди 90-те (което не е лошо - кой не обича класиката?!). Композиционно води в корените на прогресива (Yes, особено Rick Wakeman ранните самостоятелни албуми), а звуково - в 80-те... Или просто някои тук сме твърде стари Нормално,като се има предвид,че тоя негър TheNextDimension е 39-ти набор.Иначе се радвам,че се поразмърда да качиш нещо...приятно изненадан съм от тая твоя активност Цитирай
Бицев Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 ^ 39-ти набор значи раждан 1939 - ако е вярно ме забива в земята до кръста. Ако е просто на 39 години - младо момче, има още много 'ляб да яде, моми да люби и ноти да свири Цитирай
TheNextDimension Отговорено Юни 28, 2009 Автор Отговорено Юни 28, 2009 Пръв прочит на едно още по-старо парче. Succubus - Bellum Omnium Contra Omnes Голям кеф да аранжираш неща, които си писал като си бил на 16-17 години ) Цитирай
Бицев Отговорено Юни 28, 2009 Отговорено Юни 28, 2009 Нямам представа за оригинала (може ли да го пуснеш за сравнение?) - но май е бил 'амбициозен' още тогава? Интересн прочит! Цитирай
SKYFACE Отговорено Юни 28, 2009 Отговорено Юни 28, 2009 Много ми хареса идеята и записа е станал страхотно - с тези плътни китари и дълбочината на саунда . Чакаме вокала и баса Цитирай
TheNextDimension Отговорено Юли 9, 2009 Автор Отговорено Юли 9, 2009 Нямам представа за оригинала (може ли да го пуснеш за сравнение?) - но май е бил 'амбициозен' още тогава? Интересн прочит! Извинявам се, че се забавих толкова време с идеята да пусна оригиналният запис, но ми отне време да намеря къде по дяволите съм забутал тези антики. Записът е мега лош. От едно радио интервю от 1994г , то и самото демо беше записвано в мега есктремни условия. Звучи доста по-различно, като цяло, за това и толкова се радвам като правя "кавъри"/нови аранжименти на неща като съм бил съвсем млад и зелен Ето го и парчето: Succubus - bellum omnium contra omnes l Цитирай
Бицев Отговорено Юли 10, 2009 Отговорено Юли 10, 2009 Няма място за сравнение - винаги съм казвал, че аранжиментът може да е повече от композицията. (Един мой близък, който разбира, твърди същото и за звукозаписа ) Макар че естетиката на дадения жанр не ми "идва отвътре" и имам някои лични резерви към избора на звуци за клавира (в интрото особено) - не мога да си кривя душата: новата версия е впечатляваща. Цитирай
TheNextDimension Отговорено Юли 10, 2009 Автор Отговорено Юли 10, 2009 Благодаря за добрите отзиви Да се разпиша с поредното творение-римейк на старо парче : In Thy Kingdom Както е тръгнало почти събрах албум, намери се и вокал/текстописец - какво повече му трябва на човек ? Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 BLACK BIRD,все намираш некви благинки за нас!Евала!Сега го свалям тоя импулс/М7/,това от рода на плъзгача за ембиънса в супериор 2.0 ли е,или е готов импулс за барабани?Не разбрах точно как се сендва импулса през адитива,но ще поразцъкам.И на мен ми звучат малко сухо.?Не тия-а в моите "проекти"-тия са добре според мен откъм ембиънс,нещо в ревърбите им може да се барне и по филттрите на отделните канали.Ама кой съм аз да давам акъли -човека го е направил супер!! Цитирай
Recommended Posts