metalhammer Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 По принцип с подбор на някой компоненти и стандартен пасивен тонкоректор е достатъчно да си настрои човек саунда още повече когато сам си го прави нещата. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Дими, прав си за пънча и ниските, но зависи и как е записан семпъла - говорител, кабинет, микрофон и най-вече позиция на микрофона. MR_STENCH може ли да го кажеш, че темата е доста интересна и мисля би било интересно и нач другите Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 4, 2009 Автор Отговорено Октомври 4, 2009 Говорителят е Celestion G12L-50 в талашитен кабинет оригинално - бас. Със затворен гръб е. Микрофонът е електретен капсул от 1.50 лева директно в микрофоният вход на компютъра и се пада силно Offaxis на около 50 см от кабинета. Humbucker-а ми адски "измислен" с 15К съпротивление, много висок output и Gaina e на около 9h при това положение Bright кондезатора също оказва доста влияние и високите изпъкват. Определено не е най-добрата постановка Вярно е, че и с пасивен тонкоректор става. Целта ми беше ампа да бъде по-универсален. Като се замисля... не е проблем да добавя и Tonestack-a и да се превключва между него и EQ-то. Перфектно няма да стане... важна е DIY манията да е жива . Ей го още един некадърен семпъл с Full Power и не толкова изрязани ниски: http://www.4shared.com/file/137502127/dfe24910/Sample2.html Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Микрофонът е електретен капсул от 1.50 лева Мисля че тва е проблема заради който няма ниски..... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 (Редактирано) Има нещо в записа, което чуваемо ми дрънчи на тенеке. Не знам дали е микрофонът или нещо наистина дрънчи. Може би нещо по лампите... Редактирано Октомври 4, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 4, 2009 Автор Отговорено Октомври 4, 2009 (Редактирано) Може да е старата акумулираща печка която е на метър пред кабинета Не знам вече има ли ниски или няма, но освен нея яко дрънчат стъкла и всичко каквото може да резонира А иначе... на доста места позакачам струни... мисля, че стана вече ясно колко мога да свиря Спирам със семплите, че се изложих съвсем Редактирано Октомври 4, 2009 от MR_STENCH Цитирай
bir4o Отговорено Октомври 4, 2009 Отговорено Октомври 4, 2009 Пък ча мен ми харесва и темата и изпълнението - браво за желанието . Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 14, 2009 Автор Отговорено Октомври 14, 2009 Възстанових кондензаторите в катодите на преампа на 1uF, махнах активния EQ и направих пасивният на "Orange" канала. Наложи се малко атенюация защото явно поради по-малката мощност на крайното ми стъпало или по-големият му коефициент на усилване... не даваше да пипна Master Volume. Сега вече си е "чист" Rectifier. Според мен звукна малко по... "дебело"... да видим какво ще кажете вие? http://www.4shared.com/file/140864758/dd4630c1/Sample5.html Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Месоооо !! Обичам този саунд.... Старите семпли звучат някак си "тенекиено" , но този последния си е доста "сочен" . Цитирай
DYLGIQ Отговорено Октомври 15, 2009 Отговорено Октомври 15, 2009 Звучи много по-добре от предишните семпли. Записът със същата китара и микрофон ли е? Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 15, 2009 Автор Отговорено Октомври 15, 2009 ^Да. Освен споменатите промени, позицията на микрофона е малко по-различна - може да се каже "On - Axis", но отместен между центъра и периферията на говорителя. Разстоянието е около 20см. Китарата иначе си е все същото дърво (като мен)... евтина Stratocaster имитация от шперплат. Натъпках при пружините на тремолото дунапрен защото здраво кънтяха и до голяма степен на това се дължи "тенекето", което се чува... абе... просто мечтая за момента в който ще я изгоря в печката . Да се запише кадърно и що годе да се предаде това което се чува "на живо" от ампа изобщо не е лесно (а на мен това ми е опит номер 5 ) който се е опитвал да го направи в домашни условия знае за какво говоря... Цитирай
Recommended Posts