synchu Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Аде стига офтопик ааа маха ...хехехеехе Добре де аз сега покрай празници/мразници съм решил да инвестирам евентуално в някакви по-качествени звуковъзпроизводители? Сега за моето ниво на занимания съвсем не ми трябват Genelec или Lipinski.. Засега съм се спрял на няколко опции: - М-Аудио - LX4 със суб или ефентуално BX5... - KRK ST8, като проблема е че ше трябва да се вътря и за усилвател (освен, че ще ми заема и скъпоценното място). - Еvent TR5 Най съм убеден за KRK ама трябва да си търся и евтин и относително добър усилвател (примерно Alesis RA, жалко че спряха 100-арката), което вероятно няма да е толкова сложно даже и в БГ. :think: :think: Айде сега (раз)убеждавайте, че съм потънал в размисли? :think: Цитирай
Dylan_101 Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Аха, да, идеята за малко повече реверб на соло барабана е добра, съгласен. Ще я имам впредвид следвашия път. Също и за бас-дръма.. Баса го отрязах, щото звучеше ужасно синтетично, пък и на всичкото отгоре съвсем не е правилно изсвирен, 1-ви тейк... Слушалките ги пробвах със sinewave генератор - сваляш честотата докато не започнеш да се чудиш чуваш ли нещо или не:-) това при мен се случи на около 24 Хц, и аз понеже съм си консервативен, обявих че границата ми е на 30 Хц. Там звука си се чува все още ясно. Същото за прага на високите. Само че там е по-вероятно границата да е наложена от ушите ти, а не от озвучителните тела. Разбира се тоя метод със синусоидите не е перфектен, щото ако усилвателя ти има по-голямо ТХД (тотал хармоник дисторшън) може да ти вкара разни хармонични и ти да чуваш тях, а не основната честота. Затова най-добре синусен сигнал + low pass или high pass (в зависимост коя честота мериш). Цитирай
phile Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 @synchu: Ami seg alichni mnenia: Krk не бих смиатал в случаиа -- при факт че все пак можеш да вземеш Tuned Ref (даже и 5 da е) изобщо даже не се замислиаи за KRK....аз бих сравнил M-Audio-to с Events ама според мен от листа който си дал Events са най-добриа избор а и ниама да ти триабва амп..... Цитирай
synchu Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Ам за това КRK специално съм чувал много хубави неща, ама лично не съм го чувал, което е слайтли много тъпо :-/ ама 5.25" на ТR5 малко малко ми се струва за читави баси, а? п.с. монитори съм слушал Макие 824, Тапко С8, Генелеци разни и Берингер 2031а...от изброените горе нито един не съм чувал ама ценово са ми добре... Цитирай
phile Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 зависи колко ти е голиама стаиата.... може и да ти е достатъчно 5.25 ... (аз по принцип пък нищо добро не съм чул за крк .... сорри ) Ама как да ти кажа то като си купуваш монитори е най- добре да си решиш като ги слушаш, има ли как да ги сравниш магазина??! Цитирай
synchu Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 За съжаление в БГ няма, иначе и аз добре знам как става... Ама на мен не ми и трябват за некви супер професионални дейности...Лошата работа е че за МАудио ми дават едни фантасмагорични цифри тук...пък и те не са цвете според разни мнения...явно пак при някое излизане навън ще я свърша тази работа...поне да ги преслушам като хората.... мерси Phile. Цитирай
phile Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 хех нп..... стига да свърши работа.... и аз такива неща чувам за БГ-та.... ама ще ти трябва амп за КРК-то (но пък са тънки ебаси). Сорру, наистина не зная как по-конкретно да те посъветвам ... Цитирай
synchu Отговорено Декември 9, 2004 Отговорено Декември 9, 2004 Оф, абе работата е, че не са и тънки. Ше трябва да я мисля някак си. Двойката КРК са 250$ само дето за транспорт искат 340$ от Щатите В EU двойката е 340 ЕUR отделно транспорта. Абе лудница не мога да разбера как може да са точно 2 ПЪТИ по-скъпи (почти същото е и за другата муз.техника и инструменти ама - всеки път се ядосвам). Същото е и с другите марки ( много се нервирам... Цитирай
Recommended Posts