Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте :cheers2:

Искам да си почистя китарата (испанска) и за по-удобно искам да си сваля струните, обаче имам съмнения, че ако ги махна всичките наведнъж ще се повреди грифа. Прав ли съм?

edit: и ако можете да ме насочите в кой музикален магазин мога да си купя калъф за нея.

Редактирано от EvilMaster
Отговорено

Давай смело, нищо няма да й стане. :cheers2:

В крайна сметка класическите китари нямат метален тръс род, който да противодейства на напрежението на струните и да дърпа грифа назад и да създава опасност за грифа когато го няма противодействието на струните.

Отговорено

Мерси :cheers2:

А в кой от всичките магазини ще намеря калъф до 30-40 лв? Мисля да проверя в РФ, че да си взема и Fast Fret.

Отговорено

Ми навсякъде. Има калъфи между 20 и 30 лв във Фактор, Камертон, Малкия Цум, в Динакорд също. Ама баш в xxxx не знам как е хавата там, почти не съм стъпвал там, ама трябва да има.

Отговорено (Редактирано)

Възникна проблем със струните:

Бях вързал тънките по този начин и докато настройвах 1ва изведнъж възелът и хлътна в отвора на магаренцето. Видях, че е излязъл откъм горната страна (тази по-близо до дупката :girl_witch: ). Някакви идеи как да я извадя?

ЕДИТ: Оправих ситуацията с едни клещи :music336:

Редактирано от EvilMaster
Отговорено
Бях вързал тънките по този начин

Не знам от къде си го видял този начин, но е неправилен. Също така, съмнявам се да успее да държи правилен строй. Ето тук е описано как става връзването на струните на долното магаре