EvilMaster Публикувано Юни 14, 2009 Публикувано Юни 14, 2009 (Редактирано) Здравейте Искам да си почистя китарата (испанска) и за по-удобно искам да си сваля струните, обаче имам съмнения, че ако ги махна всичките наведнъж ще се повреди грифа. Прав ли съм? edit: и ако можете да ме насочите в кой музикален магазин мога да си купя калъф за нея. Редактирано Юни 14, 2009 от EvilMaster Цитирай
Icarus Отговорено Юни 14, 2009 Отговорено Юни 14, 2009 Давай смело, нищо няма да й стане. В крайна сметка класическите китари нямат метален тръс род, който да противодейства на напрежението на струните и да дърпа грифа назад и да създава опасност за грифа когато го няма противодействието на струните. Цитирай
EvilMaster Отговорено Юни 14, 2009 Автор Отговорено Юни 14, 2009 Мерси А в кой от всичките магазини ще намеря калъф до 30-40 лв? Мисля да проверя в РФ, че да си взема и Fast Fret. Цитирай
Icarus Отговорено Юни 14, 2009 Отговорено Юни 14, 2009 Ми навсякъде. Има калъфи между 20 и 30 лв във Фактор, Камертон, Малкия Цум, в Динакорд също. Ама баш в xxxx не знам как е хавата там, почти не съм стъпвал там, ама трябва да има. Цитирай
Django Отговорено Юни 14, 2009 Отговорено Юни 14, 2009 За Калъфи отиди в Динакорд на ул.Раковска срещу Френската гимназия . Цитирай
EvilMaster Отговорено Юни 14, 2009 Автор Отговорено Юни 14, 2009 (Редактирано) Възникна проблем със струните: Бях вързал тънките по този начин и докато настройвах 1ва изведнъж възелът и хлътна в отвора на магаренцето. Видях, че е излязъл откъм горната страна (тази по-близо до дупката ). Някакви идеи как да я извадя? ЕДИТ: Оправих ситуацията с едни клещи Редактирано Юни 14, 2009 от EvilMaster Цитирай
Drake Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 Бях вързал тънките по този начин Не знам от къде си го видял този начин, но е неправилен. Също така, съмнявам се да успее да държи правилен строй. Ето тук е описано как става връзването на струните на долното магаре Цитирай
EvilMaster Отговорено Юни 15, 2009 Автор Отговорено Юни 15, 2009 Е явно ще ги поставям пак... мерси! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 Като прочетох заглавието помислих, че някой пита за DropC настройка на класическа китара... Цитирай
Recommended Posts