Acei Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 Чудя се, да плача ли или да се смея, намирайки този малоумен сайт! Интригуваща за мен е частта с БГ китарите, които имат ключово значение за моето, както и това на моите връстници музикално израстване. На по-младите от вас, пожелавам никога да не се сблъскват с явлението "Българска Електрическа Китара" - тук Моята първа китара беше тази http://www.cheesyguitars.com/orfeus_tele.html подарък от по-големия ми брат. За около 6 месеца беше добре по-точно супер за онова време. Нооооо след този период за много кратко време грифа се усука около себе си. Вероятно защото бях свалил онази страшилищна ламарина. После имах и други китари. Една от тях подарих на приятел и още е в движение http://www.cheesyguitars.com/orfeus_gibson.html в зората на демокрацията направихме група и певеца басист свиреше с бас много подобен по форма на това http://www.cheesyguitars.com/orfeus_noname.html а за доказателство вижте тук http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?...imageID=6395008 Общо взето тези китари са спасявали душите ни и са ни помагали да оцелеем и да се развиваме. На фона на съвременните инструменти са ужасни, но по онова време избора беше между орфей и кремона. А за ефектите просто е съвсем друга тема. За да скицирам първия ми дисторшън беше едни Рубин 707. По междо другото е добре да се направи музей и да се изложат за поколенията. Ай със здраве Цитирай
Bo Yan Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 Сподели, за какво ти трябват тези произведения на българската соц. музикална индустрия? ами... на мен ми харесват Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2009 Автор Отговорено Юли 6, 2009 Общо взето тези китари са спасявали душите ни и са ни помагали да оцелеем и да се развиваме. На фона на съвременните инструменти са ужасни, но по онова време избора беше между орфей и кремона. Така е и аз съм минал от там, но представи си да имахме хубави инструменти, лошият инструмент забавя развитието на един музикант, мисля аз. Според мен тези китари имат единствено сантиментална стойност(поне при мен е така). @Bo Yan- сега ако кажеш и че свириш с тях, ще падна от смях Цитирай
Acei Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 (Редактирано) Общо взето тези китари са спасявали душите ни и са ни помагали да оцелеем и да се развиваме. На фона на съвременните инструменти са ужасни, но по онова време избора беше между орфей и кремона. Така е и аз съм минал от там, но представи си да имахме хубави инструменти, лошият инструмент забавя развитието на един музикант, мисля аз. Според мен тези китари имат единствено сантиментална стойност(поне при мен е така). @Bo Yan- сега ако кажеш и че свириш с тях, ще падна от смях Е не сега съм със скромент модел на ibanez GRG270 - иначе и за мене имат сантимантална стойност просто ми беше много странно да си припомня. Още повече на снимката с първата ми китара има същия недостатък - липсва на единия потенциометър врътката. Просто изведнъж изплуваха много спомени. Като казваш, че има забавяне представи си ако нямаше никакви китари? А как ще коментираш първия ми дисторшън? Редактирано Юли 6, 2009 от Acei Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2009 Автор Отговорено Юли 6, 2009 (Редактирано) ^Това дали свириш с тях беше за Боян,а дистъра ти какво да го коментирам...на мен Миро от "Епизод" навремето ми направи бустер в сапунерка... Доста преди това пък, първият ми бас усилвател беше едно възголямо радио с грамофон Редактирано Юли 6, 2009 от johniebgood Цитирай
Acei Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 ти направо си бил тешкар със сапунерката моя дистер тежеше към 60кг или това Рубин 707 е цветен теливизор руски от средата на 70-те години Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2009 Автор Отговорено Юли 6, 2009 Не знам дали е дистър, но със сигурност знам, че не беше телевизор Цитирай
Bo Yan Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 @Bo Yan- сега ако кажеш и че свириш с тях, ще падна от смях падни! не само че свиря, но и записвам с тях. момчета, не се отклонявайте от питането - ако някой има от горе посочените китари и иска да се отърве - нека да ми пише единствено искам да са в състояние да може да се свири на тях, или да искат минимален ремонт (смяна на ключ и подобни) Цитирай
Bo Yan Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 о, и държа да ти благодаря, джониБгуд за желанието да се оттървеш от твоя "Джипсон" ако сметнеш, че от тази китара може да стане нещо, на което да се свири, с радост ще я приема предлагам бартер - стара соц китара от вас срещу музикална консултация/урок/събеседване/черпене от мен благодаря на всички, които проявяват интерес! Цитирай
Acei Отговорено Юли 6, 2009 Отговорено Юли 6, 2009 Не знам дали е дистър, но със сигурност знам, че не беше телевизор определено като дистер се справяше много по-добре само ако знаеш какво кривене правеше днешните метал кор или тем подобни съвременни джаджи ай със здраве Цитирай
johniebgood Отговорено Юли 6, 2009 Автор Отговорено Юли 6, 2009 (Редактирано) ^^Само трябва да си залепиш грифа, а за консултациите силно се надявам да нямаш мен предвид Така или иначе, желая ти успех с българските китари! Редактирано Юли 6, 2009 от johniebgood Цитирай
Bo Yan Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 а за консултациите силно се надявам да нямаш мен предвид Така или иначе, желая ти успех с българските китари! нямах теб предвид. мерси за пожеланието ще помисля и ще ти кажа като си дойда вкъщи. благодаря за предложението! поздрави и доскоро б Цитирай
patzo Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 От сайта със Соц китарките имам тази MUSIMA, и между другото хич не е лоша китарката като изключич дебелината на грифа като крак от маса . Инъче струните са много ниско и никъде не бръждят и е супер мекичка. Купувана е от един приятел 80-та година от источна германия. Цитирай
yotzzo Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 (Редактирано) http://baimusic.ru/showmodel.php?rid=13&am...26&mid=5550 Един от върховете на съветското китаростроене - Урал! Руските китаристи имат известни съмнения,че тези китари са произвеждани във военен завод и по тази причина са по-пригодни за самозащита, откокото за свирене. Тази на линка беше коментирана като "АЦЦКОЕ УРОДСТВО!" Вижте я. По непотвърдени сведения тялото е от бук... Редактирано Ноември 8, 2009 от yotzzo Цитирай
johniebgood Отговорено Ноември 8, 2009 Автор Отговорено Ноември 8, 2009 ^Ухааа, с тези 8 адаптера и 20 ключа със сигурност е имала и военно приложение - да заглушава вражеските комуникации, например... Аз съм бил в свързочно поделение, и ги разбирам тези неща Не я дават отзад, може да има и ракетен силоз... Цитирай
Recommended Posts