ludmata Публикувано Юни 10, 2009 Публикувано Юни 10, 2009 Здраво, чудя се за горната китара какво да я правя, в момента има проблем в електрониката, които не мога да го хвана и се принудих да свиря само на "пасивна" бленда - като кавичките са щото не е съвсем пасивна Други проблеми са, че активната електроника шуми доста, въпреки екрана, който и направих и всички мой опити да се справя с проблема. Реших за момента с цел закърпване на положението да я махна електрониката и да си направя връзване - волюм, волюм, пушпул тон с смяна на типа връзване на адаптерите (сериино и паралелно). Имам доста добър външен преамп с който не е никакъв проблем да си докарам звука на активната електроника и каквото искам изобщо и затова мисля, че е излишна... Следваща стъпка ми е да сменя адаптерите спрях се на LINDY FRALIN, много як звук вадят Интересно ми е дали има някакъв смисъл да си взимам активна електроника пак... Ако ще взимам ще бъде AGUILAR OBP3, но имам чувството, че може да се овътря доста с едни 170 долара Друго, което си мисля да избацам на тоя бас е да му сменя бриджа със Хипшот А модел и да прекарам BEA through body... Какво мислите Цитирай
разбойник Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Аз лично не бих комбинирал адаптерите на Фралин с активна електроника, но отговорът на въпроса ти е персонален за всеки от нас, така че първо ги монтирай и чуй, ако след това решиш че нещо ти липсва ще добавиш и електроника - никога не е късно, един вид. Освен това имай предвид, че шумът на сингъл койл адаптерите се усилва доста неприятно от вграден преамп, може би ще е добре да вземеш "сплит" модел. Каква е причината за желанието ти за смяна на струника? Цитирай
ludmata Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 Причината е Strings Through Body Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 +1 За решението първо да смениш адаптерите, да чуеш как звучат с готиния преамп, който имаш, и чак тогава ако не си доволен търси решения с активна електроника Цитирай
ludmata Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 (Редактирано) Ами според мене, активната електроника е направена за музикантите на които им се налага да сменят много често звука си по-време на свирене... Удобство си е един вид вместо всеки път да търчиш до усилвателя ти когато свириш на свободна струна и да бараш еквалайзера вместо просто да врътнеш две кранчета под струните При мене обаче се получва, че направа ли си един път звука не го барам по-време на свирене или само сменям преден/заден пикъп и съотношението им... Може би е въпрос на израстване и свирене не знам, но за момента искам да пробвам само с пасивна, не мога да повярвам, че половината свят се е прецакал... Всъщност сега се сетих, че що се отнася до звука по време на свирене най-често меня позицията на дясната ръка от гриф < - >бридж... Това е най-добрия еквалайзер Редактирано Юни 10, 2009 от ludmata Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Не съм басист,но китаристите използват активна електроника,когато нямат възможност да мъкнат персонална апаратура навсякъде - мяташ едно "ласо" в пулта и си ОК - виж Лечев примерно. Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 ^Това й е идеята, много често ми се е случвало да свиря направо в пулта и да вадя по-добър звук от други, свирещи с кубета. Цитирай
CharlieChaplin Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Хелоу! Тъй като тук става дума за електроники и аз съм в нужда.. искам да питам някой може ли да помогне по един въпрос. Трябва ми схема на активната електроника на Washburn Axxess bass SX-5 , че ми се налага да поправям ама в нета не мога да намеря нищо.. Ще почерпя Предварително благорадя! Цитирай
mexico Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 @ludmata Ако става дума за електроника за Фендер, то виж и това: http://east-uk.com/ Аз лично си изписах от там Marcus Retro 01, и сега нямам търпение да го получа и пробвам... Цитирай
ludmata Отговорено Юни 23, 2009 Автор Отговорено Юни 23, 2009 Ами ще го мисля фендера, че ще взема сега един друг басс и фендера ще стои да се срамува ;D Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 26, 2009 Отговорено Юни 26, 2009 Причината е Strings Through Body От доста време се каня да го напиша, че имам лош опит по темата, ама все забравям. Вълшебните думички "гриф през тялото" и "струни през тялото" са нож с две остриета ! Имам такъв бас - Шектер, с тия две екстри, и известно време се празнех от кеф какъв дълъг тон има... ама като влязох да записвам с него, такова бучене излезе, че направо.... :curse: Като свиря бързи пасажи, принципно всеки следващ удар ми спира предния, обаче остава едно ниско басово виене и въртене и особено ако прескачаш струни и някъде не спреш удара както трябва... Та слагах ластици, тиксо, рязахме ниските, разни фокуси да спрем дългите ниски тонове, и в крайна сметка отиде тона ! Та ако свириш някакъв лек рок или джаз, с бавни партии, има смисъл да искаш дълъг тон от баса. Но за бърз динамичен рок или метъл - това по-скоро пречи ! Цитирай
kolega Отговорено Юни 27, 2009 Отговорено Юни 27, 2009 Много полезно изказване. Принципно се бях ориентирал към нек-тру като следващ бас в далечно бъдеще, но ето че си имало и недостатъци! И неслучайно де, то ако бяха само предимства всички басове щяха да ги правят така Цитирай
Recommended Posts