Jump to content
Българският форум за музиканти

Sheky And The Bloodrain


Recommended Posts

Здравейте,реших да споделя малко необработен материал от студиото,тъй като в момента записваме албум и сме почти готови,останаха само вокали да се запишат,което ще се случи другата седмица.Парчето,което поствам е абсолютно необработено,просто едни голи китари,бас и барабани.Нека всеки на който му е интересно,да каже как вижда звуковата картина или каквото изобщо ви хрумне,че би било удачно да се направи относно микса.За по заинтересованите мога да споделя и с какво е записано всичко,което ви интересува.

 

Песента е озаглавена TWSOBR и е първата в плеъра.

 

http://www.myspace.com/stefansjk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Звучи доста добре, особено след като го слушаме от myspace. В този ред на мисли не може ли да качиш семпъл от парчето с по-добро качество някъде?

Ако трябва да дам градивна критика, пика на касата е малко прекалено остър. Баса е прекалено силен, но звучи добре. Китарите 2 пъти ли са записани и как са pan-нати? Не че звучат зле, но ми се струва, че може да са по-плътни и разделечени. Аз бих заложил на 4 изсвирвания разделени 100% ляво/дясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

sw1tched,благодаря ти за конкретния и точен коментар.Напълно съм съгласен с теб и съм постнал парчето именно за да чуем няколко мнения и да помислим как да подходим към микса,принципно знаем какво търсим,но все пак винаги е добре да чуеш и някое неутрално мнение.В момента всички инструменти са абсолютно постни и без каквато и да било честотна обработка или ефекти и без микс,това предстои да се прави като се запишат вокали.

Китарите съм ги дублирал само един път,но това е нарочно защото искам да звучат по сухо и да са по крънчи,но все още се двоумя дали да не запиша още 2 и да станат 4.Иначе рига е следния(ако това те интерсува):Gibson Les Paul Standard 50s reissue/Mesa Boogie-Dual Rectifier/Peavy 5150 като двете глави са вързани да свирят едновременно през два бокса Mesa Boogie и на солата съм използвал MXR Zakk Wylde Overdrive в Месата.

Естествено не мога да пропусна да изкажа благодарности на нашия Тонинженер Бебо от Urban Grey :girl_witch: ,защото той свърши страхотна работа и без него нямаше да се получи,най малко това което е до момента а му предстои тепърва да обработва и миксира нещата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Като за сурова и все още необработена версия - много добре звучи, харесва ми. Очаквам финалната версия и албума - ще си го слушам с кеф, страхотни сте с Sheky. Освен това, звеееееерски готин звук си извадил на солото. Zakk разбива, вие също - RESPECT!!!. :D;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Не че звучат зле, но ми се струва, че може да са по-плътни и разделечени. Аз бих заложил на 4 изсвирвания разделени 100% ляво/дясно.

 

+1 глас за още 2 китари.Иначе много яко!Дам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Teнкс,ще помисля още малко по въпроса :)

Много благодаря на всички за положителните мнения,обаче виждам много малко препоръки относно това как да подходим към микса!!!Идеята ми беше да се коментира основно това,качествата на парчетата ще ги коментираме когато са готови изцяло.

Наздраве :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен трябва да се намали баса... така има мн underground звучене (не ,че знам може това да е целта)...

за по-изчистено звучене може да се чува твоята китара повече ,както и на солото определено трябва да се наблегне на нея ,така малко ми се губи...

 

иначе давам само градивна критика ,тъй като много ми хареса парчето

 

а междудругото имате страхотен вокал на другите парчета (наистина качествена музика) продължавайте така ,ще се държа в течение... :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@WenzelWeck

Напълно съм съгласен с теб,аз също ги виждам по подобен начин нещата.Соло китарата в момента е само в единия канал,освен това и честотно трябва да се пипне малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@Smokejack

така е ,да...

явно вече си се ориентирал какво точно искаш да е звученето ,предлагам ти вземи още едно-две мнения и почвай да пооправяш...

иначе както казах наистина ми харесахте като музика ,имате стил :hysterical:

ще ви бъда вярна фенка лол

 

ако имате някъде изпълнения ще драснеш ли едно ЛС ? :hysterical:

Редактирано от WenzelWeck
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.