inferno383 Публикувано Юни 7, 2009 Публикувано Юни 7, 2009 (Редактирано) Здравейте,знаете ли дали има в интернет някакви добри ибуукс по солфеж и има ли такова животно като самоучител по солфеж Редактирано Юни 7, 2009 от inferno383 Цитирай
peter kostov Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 Не-НЯМА такова нещо като самообразоване по СОЛФЕЖ-трябва компетентен контрол-иначе човек се самозаблуждава,че напредва в обучението си.И това не подлежи на спор-иначе този който ти каже ,че не е така и че ти можеш да научиш СОЛФЕЖ с самообразоване-значи че и той е много заблуден.НАЛИ ВСЕ ПАК ИСКАШ ДА НАУЧИШ СОЛФЕЖ ЕФЕКТИВНО?Иначе не се и захващай. Цитирай
Er6m Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Солфеж - има ли разлика за различните инструменти ? Примерно учи ли се определен вид солфеж за китара и друг вид за пиано или солфежа си е солфеж, независимо от инструмента ? Възнамерявам да ходя на уроци по солфеж, но не знам какво точно да търся. Някой ще помогне ли ? Може и на ЛС. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 (Редактирано) Солфежът е система от упражнения и занимания за трениране на музикалният слух и памет, запонаване с теория на музиката и нейните елементи. Ползва се пиано - на него е най - лесно и пълно могат да се свирят акорди и изобщо да се тренира не само мелодичният, но и хармоничният слух. Не е различен за различните инструменти - все пак тоновете са си тонове, теорията е обща, просто се тренира четене на ноти, нотиране, работа с тоналности, диктовки за развиване на слух и т.н. Голяма част от нещата могат да се правят и на китара, но пианото все пак си е друга хава Редактирано Юни 10, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Er6m Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) Хъм, точно това ми трябва. Искам да мога да чета ноти и да разбирам какво свиря. По таблатури не мога да хвана мелодията и къде какво точно се случва .... Значи където и да се запиша на солфеж ще ми е от полза. Не е нужно да търся китарист, който преподава и солфеж - това исках да зная. Предполагам по разни читалища има солфеж на разумна цена Мерси много за изчерпателния отговор. Редактирано Юни 11, 2009 от Er6m Цитирай
Recommended Posts