hypnocil Публикувано Юни 5, 2009 Share Публикувано Юни 5, 2009 (Редактирано) При възпроизвеждане на тон от да кажем 5 до 10-12то прагче на най-тънката струна се получава нещо, като вибрато, без волева намеса от моя страна, тонът не е прав и звучи доста неприятно. Колкото по-малко драйв, толкова по-малко се усеща, като на чисто не се усеща въобще. Не е фрет бъз, ако някой ще предложи това, като причина. Търсих във форума, имаше подобна тема, но не получих нужният отговор от там, така че не ми се карайте Редактирано Юни 5, 2009 от hypnocil Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 5, 2009 Share Отговорено Юни 5, 2009 С обяснение е трудно да се прецени, Запиши го и постни. Да не взе все пак фендер фм 212? Да не се окаже от ампа.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 5, 2009 Автор Share Отговорено Юни 5, 2009 Мне, със стария амп съм - Роланд микро-то. Знам ли, може и от ампа да е, но преди или го е нямало това или не съм му обърнал внимание. Ще опитам да го запиша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 5, 2009 Share Отговорено Юни 5, 2009 първа струна 5-12 прагче е равно на втора струна от10 - 17. там как е. ако и там го има 100 % е от ампа. ако не - по вероятно да е китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 5, 2009 Автор Share Отговорено Юни 5, 2009 На втора струна мисля, че няма такъв проблем или е много слабо изразен. И аз мисля, че е от китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 5, 2009 Share Отговорено Юни 5, 2009 напиши в профила откъде си (ако искаш, де) ако си в София, по принцип Евтим може да ти помогне. направи проба - както казваш, че вибрира на много драйв, тествай на 1 и 2-ра струна на съответните позиции. за да сме сигурни на втора стуна има ли проблем или няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 5, 2009 Автор Share Отговорено Юни 5, 2009 Не съм от София Значи съответните тонове на втора струна нямат такъв проблем, както при тези на първа струна... Да кажем 12то прагче на първа струна... просто прави ужасно интензивно 'вибрато', а 17то прагче на втора струна си е плътен и прав тон. А каква роля играе замърсяването в звука ? Тъй, като почти не я почиствам китарата, струните и сега, като 'опипах' соловите струни си имат доволен пласт нечистотия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 5, 2009 Share Отговорено Юни 5, 2009 Изглежда не е от ампа. Вземи смени струните или само първа. Да видим с нова дали ще има проблем, ако да, ще я носиш на лютиер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 5, 2009 Автор Share Отговорено Юни 5, 2009 Изнамерих един комплект Д'адарио скатани за резерва Смених първа струна... и за мое облекчение проблема го нямаше Явно е било от мрасотията, наслоена върху струните, знам ли. Мерси за вниманието ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Юни 5, 2009 Share Отговорено Юни 5, 2009 (Редактирано) това нещо става с мнооого стара струна. тая на колко години беше? по добре смени и останалите, щесе изкефиш Редактирано Юни 5, 2009 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 5, 2009 Автор Share Отговорено Юни 5, 2009 В интерес на истината мисля, че беше сравнително по-стара тази... другите са нови, но най-тънката остана от стария комплект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arteglam Отговорено Юни 6, 2009 Share Отговорено Юни 6, 2009 Най-добре смени всички струни ,за да ти звучи китарата по-добре.Струни се сменят на няколко месеца, не на няколко години И я почиствай по -честичко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hypnocil Отговорено Юни 6, 2009 Автор Share Отговорено Юни 6, 2009 Другите без първа бяха сменяни преди по-малко от месец... Обаче скъсах първа от новия комплект и сложих на ново старата (която беше на дооста време). Ще трябва да купя тези препарати на Дънлоп ли какви бяха, че наистина се отнасям много немърливо към инструмента и не го чистя, а се уверих, че определено има нужда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts