Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична китара


jazzblues

Recommended Posts

Отдавна искам да си купя хубава е-акустична китара и се чудя как да постъпя. Искам да взема китара от ранга на 600-800 до 1000 лева. Обиколих всичките музикални магазини в София, пробвах наличностите и имам два основни въпроса:

1. Каква марка китара препоръчвате за този клас?

2. Струва ли си да се поръча по интернет доставка на избран вече модел (т.е. ще излезе ли по-евтино)?

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз бих ти препоръчал,понеже съм си привърженик на Ибанец,но и Фендер си е класа....

А за това да си поръчаш от интернет,така са го измислили че цената е същата,затова мисля че да си я земеш на място си е най-оферта.....Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти. Всъщност съм се спрял най-вече на Фендер, но за съжаление в София не се намира акустичен Ibanez, за да ги пробвам. Трябва явно да се разходя до Благоевград, където им е представителят за България. Щеше ми се да имам повече избор при пробата- ясно защо...

А за интернет...може би си прав. Явно ще трябва да почакаме, за да се развие този бизнес и в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За поръчването по интернет категорично бих ти препоръчал да не го правиш, щом става въпрос за акустична китара. Каквото и да си говорим при тях детайлите имат голямо значение за звука, а гаранцията не покрива ситуации от сорта на "не звучи точно като тази, която пробвах в магазина". Най-добре е според мен да си я пробваш на място, за да си сигурен. А като марка - не бива да пропускаш и yamaha според мен. Аз съм с класическа yamaha (е много по-евтина) и в общи линии нямам оплаквания от нея.

ПП Извинявай, че ти се меся, ама аз лично не бих дал толкова пари за акустична китара, даже и да ги имах, защото за половината от тях (половината от 1000) можеш да си купиш прилична китара от солидно дърво, която няма да има сериозни недостатъци спрямо по-скъпата. Ако си професионален класически китарист или нещо такова - тогава си заслужава.

Редактирано от mouser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Донякъде си прав за парите - тук не става въпрос за снобария или нещо подобно. Акустични китари си имам предостатъчно, които стават за свирене, но не е там работата. Не съм професионален музикант, но музиката ми е в кръвта. Искам да си взема нещо, което да ми доставя наслада като го слушам, като го гледам и като го докосвам ако щеш...Такава наслада изпитах с няколко инструмента и всичките са от ранга 600 лева и нагоре. Затова и съжалявам, че в София няма достатъчно избор, защото е сигурно, че пробвайки повечко инструменти ще се намери нещо като за моя вкус. В крайна сметка всеки си има предпочитания и е редно да може да си ги задоволява рано или късно.

Както и да е - благодаря за съветите. Тук е приятна компания :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за каква музика ти трябва.

Ако съдя по ника ти, хвърли едно около на китарите "Career". Не се шашкай, че не се супер марка, имат хубав тон, а джази моделите им са много обещаващи

 

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич що не се разходиш до Благоевград, пробвай Ибанците там, тъкмо ще кажеш как са, и аз мисля скоро да събера пари и да си взема от там Ibanez Talman, аз съм ги пробвал и много ме кефят, но както каза и пича по-горе, пробвай Yamaha, и аз имам такава класическа и много ме кефи :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си направя аз път до Благоевград...Око да види, ръка да пипне, ухо да чуе и т.н.

А тези китари Career - що за китари са и къде могат да се намерят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блус, джаз...(не че е трудно да се досети човек :) )

Еми една "Maccaferri" е идеална:lol:Някой ден като отида в Франция точно така ще се си купя.За джаз свирене е супер :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един Washburn за махане,донесаха ми го от Швейцария,оригинален с куфар,на всичкото отгоре е и Limited edition,мога да ти пратя снимки,забравих само да ти кажа че е електо -акустичен,не знам дали това те бърка,свирил съм на него и с найлонови струни,защото за кратко преподавах уроци по класическа китара и мога да твърдя че звучи еднакво добре както и с металните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мене Ямахата си ме кефи :rolleyes:

:) Най-накрая да го каже някой. Аз имам класическа Ямаха. Просто искам да кажа, че нито един Фендер не може да и стъпи на малкия пръст. Специално ги тествах. Да не говорим, че са в пъти по скъпи от Ямахите. Е то в магазина си призна, че на Фендер това никак не е силна страна.

 

Дори Ибанец-а не ми харесва. Говоря разбира се за Класическа китара с пластмасови струни. За другите не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.