Jump to content
Българският форум за музиканти

jazzblues

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

jazzblues's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Обществена Репутация

  1. Навремето имах един роднина, който работеше там и чрез него нашите ми купиха една класическа Орфей, която беше само за износ за Германия. Китарата струваше 144 лв. при средна цена на китарите тогава 30-40 лева. Говорим за 80-те години. Много добър инструмент. В момента е с отлепен гриф и все не мога да се наканя да я занеса на поправка, но и това ще стане. Иначе бях събрал около 7-8 български китарки. Като излезеше нещо в музикалния магазин в ЦУМ и за ужас на нашите цъфвах вкъщи с нова придобивка - естествено скапана като останалите. Но такава беше действителността....
  2. Аз само ще кажа, че от както се помня ( тридесет и кусур лета) звукът от БНТ, що се отнася до концертни изпълнения, винаги е бил трагичен. Кабелните оператори предават и други телевизии, но това което излиза от БНТ специално е пълна боза. Ако случайно БНТ предават концертно изпълнение от чужда телевизия или документален филм с музика и пр. се вижда ,че проблемът е в нашата къщичка. Пуснатият линк за предаването на Jools Holland е само малък пример, колко голяма е разликата. Аз лично не съм виждал по-зле излъчваща концерти национална телевизия от нашата мила БНТ.
  3. Ей, и на мен ще ми е супер интересно да ги видя тия ДВД-та.
  4. Gretsch-a в xxxx го пробвах и е изключителен. Цената му е малко дебела - около 1200 лева, но ако имах парите щях да я взема. Просто е страхотен инструмент.
  5. "Maccaferri" ....май самият Джанго е свирил на такава, а?
  6. Блус, джаз...(не че е трудно да се досети човек )
  7. Ще си направя аз път до Благоевград...Око да види, ръка да пипне, ухо да чуе и т.н. А тези китари Career - що за китари са и къде могат да се намерят?
  8. Донякъде си прав за парите - тук не става въпрос за снобария или нещо подобно. Акустични китари си имам предостатъчно, които стават за свирене, но не е там работата. Не съм професионален музикант, но музиката ми е в кръвта. Искам да си взема нещо, което да ми доставя наслада като го слушам, като го гледам и като го докосвам ако щеш...Такава наслада изпитах с няколко инструмента и всичките са от ранга 600 лева и нагоре. Затова и съжалявам, че в София няма достатъчно избор, защото е сигурно, че пробвайки повечко инструменти ще се намери нещо като за моя вкус. В крайна сметка всеки си има предпочитания и е редно да може да си ги задоволява рано или късно. Както и да е - благодаря за съветите. Тук е приятна компания
  9. Благодаря ти. Всъщност съм се спрял най-вече на Фендер, но за съжаление в София не се намира акустичен Ibanez, за да ги пробвам. Трябва явно да се разходя до Благоевград, където им е представителят за България. Щеше ми се да имам повече избор при пробата- ясно защо... А за интернет...може би си прав. Явно ще трябва да почакаме, за да се развие този бизнес и в България.
  10. Отдавна искам да си купя хубава е-акустична китара и се чудя как да постъпя. Искам да взема китара от ранга на 600-800 до 1000 лева. Обиколих всичките музикални магазини в София, пробвах наличностите и имам два основни въпроса: 1. Каква марка китара препоръчвате за този клас? 2. Струва ли си да се поръча по интернет доставка на избран вече модел (т.е. ще излезе ли по-евтино)? Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.