jazzblues Публикувано Октомври 29, 2005 Публикувано Октомври 29, 2005 Отдавна искам да си купя хубава е-акустична китара и се чудя как да постъпя. Искам да взема китара от ранга на 600-800 до 1000 лева. Обиколих всичките музикални магазини в София, пробвах наличностите и имам два основни въпроса: 1. Каква марка китара препоръчвате за този клас? 2. Струва ли си да се поръча по интернет доставка на избран вече модел (т.е. ще излезе ли по-евтино)? Благодаря предварително. Цитирай
yuli Отговорено Октомври 30, 2005 Отговорено Октомври 30, 2005 Значи аз бих ти препоръчал,понеже съм си привърженик на Ибанец,но и Фендер си е класа.... А за това да си поръчаш от интернет,така са го измислили че цената е същата,затова мисля че да си я земеш на място си е най-оферта.....Успех Цитирай
jazzblues Отговорено Октомври 30, 2005 Автор Отговорено Октомври 30, 2005 Благодаря ти. Всъщност съм се спрял най-вече на Фендер, но за съжаление в София не се намира акустичен Ibanez, за да ги пробвам. Трябва явно да се разходя до Благоевград, където им е представителят за България. Щеше ми се да имам повече избор при пробата- ясно защо... А за интернет...може би си прав. Явно ще трябва да почакаме, за да се развие този бизнес и в България. Цитирай
mouser Отговорено Октомври 30, 2005 Отговорено Октомври 30, 2005 (Редактирано) За поръчването по интернет категорично бих ти препоръчал да не го правиш, щом става въпрос за акустична китара. Каквото и да си говорим при тях детайлите имат голямо значение за звука, а гаранцията не покрива ситуации от сорта на "не звучи точно като тази, която пробвах в магазина". Най-добре е според мен да си я пробваш на място, за да си сигурен. А като марка - не бива да пропускаш и yamaha според мен. Аз съм с класическа yamaha (е много по-евтина) и в общи линии нямам оплаквания от нея. ПП Извинявай, че ти се меся, ама аз лично не бих дал толкова пари за акустична китара, даже и да ги имах, защото за половината от тях (половината от 1000) можеш да си купиш прилична китара от солидно дърво, която няма да има сериозни недостатъци спрямо по-скъпата. Ако си професионален класически китарист или нещо такова - тогава си заслужава. Редактирано Октомври 30, 2005 от mouser Цитирай
jazzblues Отговорено Октомври 30, 2005 Автор Отговорено Октомври 30, 2005 Донякъде си прав за парите - тук не става въпрос за снобария или нещо подобно. Акустични китари си имам предостатъчно, които стават за свирене, но не е там работата. Не съм професионален музикант, но музиката ми е в кръвта. Искам да си взема нещо, което да ми доставя наслада като го слушам, като го гледам и като го докосвам ако щеш...Такава наслада изпитах с няколко инструмента и всичките са от ранга 600 лева и нагоре. Затова и съжалявам, че в София няма достатъчно избор, защото е сигурно, че пробвайки повечко инструменти ще се намери нещо като за моя вкус. В крайна сметка всеки си има предпочитания и е редно да може да си ги задоволява рано или късно. Както и да е - благодаря за съветите. Тук е приятна компания Цитирай
Steve_Vai Отговорено Октомври 30, 2005 Отговорено Октомври 30, 2005 Зависи за каква музика ти трябва. Ако съдя по ника ти, хвърли едно около на китарите "Career". Не се шашкай, че не се супер марка, имат хубав тон, а джази моделите им са много обещаващи успех Цитирай
ba6 maistora Отговорено Октомври 30, 2005 Отговорено Октомври 30, 2005 пич що не се разходиш до Благоевград, пробвай Ибанците там, тъкмо ще кажеш как са, и аз мисля скоро да събера пари и да си взема от там Ibanez Talman, аз съм ги пробвал и много ме кефят, но както каза и пича по-горе, пробвай Yamaha, и аз имам такава класическа и много ме кефи Цитирай
jazzblues Отговорено Октомври 30, 2005 Автор Отговорено Октомври 30, 2005 Ще си направя аз път до Благоевград...Око да види, ръка да пипне, ухо да чуе и т.н. А тези китари Career - що за китари са и къде могат да се намерят? Цитирай
Django Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Аз по-принцип свирия на акустична китара но е за класическа музика.За каква музика ти трябва Цитирай
jazzblues Отговорено Ноември 1, 2005 Автор Отговорено Ноември 1, 2005 (Редактирано) Блус, джаз...(не че е трудно да се досети човек ) Редактирано Ноември 1, 2005 от jazzblues Цитирай
Django Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Блус, джаз...(не че е трудно да се досети човек ) Еми една "Maccaferri" е идеалнаНякой ден като отида в Франция точно така ще се си купя.За джаз свирене е супер Цитирай
jazzblues Отговорено Ноември 1, 2005 Автор Отговорено Ноември 1, 2005 "Maccaferri" ....май самият Джанго е свирил на такава, а? Цитирай
rummy2002 Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Имам един Washburn за махане,донесаха ми го от Швейцария,оригинален с куфар,на всичкото отгоре е и Limited edition,мога да ти пратя снимки,забравих само да ти кажа че е електо -акустичен,не знам дали това те бърка,свирил съм на него и с найлонови струни,защото за кратко преподавах уроци по класическа китара и мога да твърдя че звучи еднакво добре както и с металните Цитирай
Begemot Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 мене Ямахата си ме кефи Най-накрая да го каже някой. Аз имам класическа Ямаха. Просто искам да кажа, че нито един Фендер не може да и стъпи на малкия пръст. Специално ги тествах. Да не говорим, че са в пъти по скъпи от Ямахите. Е то в магазина си призна, че на Фендер това никак не е силна страна. Дори Ибанец-а не ми харесва. Говоря разбира се за Класическа китара с пластмасови струни. За другите не знам. Цитирай
Recommended Posts