emo_tion1 Отговорено Юни 12, 2009 Автор Отговорено Юни 12, 2009 Малиии... тука е станало много населено Aquarelle - страшно се изкефих на изпълнението ти и особено на целотонната гама в началото Цитирай
Aquarelle Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Целотонната гама винаги спасява положението, когато човек не знае какво да изсвири в определен момент Същото важи и за тон-полутон ...също така и повтарянето на един и същ ритмически модел с произволни тонове, докато дълбокомислено се гледа в тавана, вместо в клавишите... Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юни 14, 2009 Отговорено Юни 14, 2009 Може би, но целотонната гама и изобщо т. нар. ладове с ограничено транспониране апелират към повишено внимание, понеже лесно се изтъркват. А-а-а, "ескаписти"... Но... гот е. Цитирай
Бицев Отговорено Юни 15, 2009 Отговорено Юни 15, 2009 Целотонната гама винаги спасява положението, когато човек не знае какво да изсвири в определен момент Същото важи и за тон-полутон ...също така и повтарянето на един и същ ритмически модел с произволни тонове, докато дълбокомислено се гледа в тавана, вместо в клавишите... Хе, хе - ти разкри пред всички съкровените тайни на импровизацията дето никога никому не се издават - млък, че ще вземат да се научат Цитирай
arebegai Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 Офффф айде тука да плесна една пенсионерска работа.Нищо,че е минала една година,то ние пенсиите сме си бавнички... Цитирай
Tozi Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 (Редактирано) Бравос Ванка! Мотивчета мотивчета мотивчета! Редактирано Юли 25, 2010 от Tozi Цитирай
arebegai Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 Така де,нали каза веднъж,че трябва да свирим с повече повторения и да се въртим около някаква мелодия,та сега се напъвам в тая посока.След това ще мина на "арабско",даже вече съм си подготвил един ритъм,ама върху него няма нищо.Проучвам тяхната музика,но не можах да открия какви прогресии звучат по арабски,май щото те правят музиката по друг начин.Ще видим нататък. Цитирай
Tozi Отговорено Юли 25, 2010 Отговорено Юли 25, 2010 Не точно прогресиите а специфичните орнаменти и четвърт тонове в макамите и скалите им. Иначе голямо бравос за напъните! Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юли 26, 2010 Автор Отговорено Юли 26, 2010 Офффф айде тука да плесна една пенсионерска работа.Нищо,че е минала една година,то ние пенсиите сме си бавнички... Браво, Ванко Много готин звук Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 26, 2010 Отговорено Юли 26, 2010 Ванка, язе ( -нал'тъй беше?) от тук си изтеглих едно интересно четиво за анадолската музика. Надявам се да ти влезе в употреба Цитирай
peterko Отговорено Юли 26, 2010 Отговорено Юли 26, 2010 Пич можеш ли да ми пратиш мидито на скайп имам идея за малко по различен груув ... Цитирай
arebegai Отговорено Юли 26, 2010 Отговорено Юли 26, 2010 Бабо,и аз си го свалих,ще хвърля едно око,данке. @peterko файлът е mp3,в първия коментар в темата има линк.Ако не стане,намери ме в скайп ( i.v.a.n_ ),ще ти го пусна веднага. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Октомври 16, 2010 Автор Отговорено Октомври 16, 2010 Rnb-Jam-Bass (на патерици) На патерици, но добро Харесва ми звука на баса Цитирай
Tozi Отговорено Октомври 16, 2010 Отговорено Октомври 16, 2010 @ OlolO Най накрая нещо което звучи като изсвирено наживо. Хубаво следване на хармонията. Цитирай
Recommended Posts