ivcho92 Публикувано Май 31, 2009 Публикувано Май 31, 2009 (Редактирано) Здравейте. Имам стара цигулка която е била на баба ми. Марката й е Кремона, но ми изглежда много малка има ли модели за деца или са такива попринцип цигулките? И каква цена мога да и искам ако реша да я продавам. Точната година на производство не я знам. Надявам се някой да ми помогне и ми каже за колко може да се продаде и как варвят цените. Благодяря предварително. Редактирано Май 31, 2009 от ivcho92 Цитирай
lyubohar Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 (Редактирано) Има различни по големина цигулки-4/4, 3/4 ,1/2, 1/4 ит.н. Дай размера на дължината на корпуса-без шийката. Марката Кремона е на фабриката в Казанлък. Това са учебни фабрични цигулки и нямат никаква стойност. Редактирано Май 31, 2009 от lyubohar Цитирай
ivcho92 Отговорено Юни 1, 2009 Автор Отговорено Юни 1, 2009 Извинявай за тъпия въпрос, но кое е шийката? Това дето са ключовете ли? Не свиря на цигулка и за това нз термините. Цитирай
Petko Petkov Отговорено Юни 1, 2009 Отговорено Юни 1, 2009 ivcho 92 - да точно това е шийката.Наистина трябва да измериш размера само на тялото за да ти кажем точно към коя категория спада. Lyubohar е прав -ако се окаже производсвто на Казанлъшката фабрика Кремона ,цигулката няма да има почти никаква стойност.Ако желаеш можеш да публикуваш снимки и ще ти кажа със сигурност. Цитирай
ivcho92 Отговорено Юни 1, 2009 Автор Отговорено Юни 1, 2009 (Редактирано) Значи измерих и растоянието е 44см без шийката. И цигулката си е Кремона, доста е стара защото както казах е била на баба ми и са й я взели като е била малка от възрастен музикант, също има и твърд калъф и лък който е малко оръфан . Поне 70 - 80 години има. Ето и снимка. А и за колко може да се продаде? Благодаря предварително. Редактирано Юни 1, 2009 от ivcho92 Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 1, 2009 Отговорено Юни 1, 2009 (Редактирано) Не си взел размера правилно.Измери дължината на тялото! Само тази част: http://media.snimka.bg/3204/012662446.jpg Редактирано Юни 1, 2009 от lyubohar Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Щом сте измерили само корпуса по дължина и е 31 см. значи това е половинка -1/2 цигулка. Може да я подарите на някое дете което започва тепърва да се учи. Стойноста и е минимална и не си струва да се занимавате . Цитирай
Vlad Отговорено Юни 2, 2009 Отговорено Юни 2, 2009 Аз бих си пазил цигулката, защото е по-ценно да я имаш, отколкото да я продадеш за 100 лв. примерно. Пазар за тези инструменти почти няма. Кокото до това, че е Кремона - освен завода в Казанлък има и Кремона в Чехия. Освен това съм чувал инструменти както на чешката, така и на българската Кремона с превъзходен звук. По-добре не давайте оценка по снимка - няма как да е обективна! Влад Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 По-добре не давайте оценка по снимка - няма как да е обективна! Влад Може, стига да си се занимавал 50 години с цигулки! Цитирай
Vlad Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Не съм съгласен с горното! Все пак държа на това, че Кремона е марката не само на фабриката в Казанлък! И че дори 50 години занимания с цигулки не могат да дадат вярна преценка за звук по снимка! Както и да е, не виждам смисъл да спорим. Влад Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Наистина няма смисъл и място за спор. Това е половинка цигулка.За какъв звук говориш. Изобщо ,че издава звук ли? Не заблуждавайте хората. 90% от цигулките са направени във фабрики в различни държави и с надписи кремона например.А има и с други стряскащи надписи. Всички те имат малка стойност дори и да звучат като "Страдивари". Това е истината всичко друго е спекулации и напразни надежди. Ако беше обратното аз щях да живея в Бояна и да се возя на Майбах. Цитирай
Vlad Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Тук може да се видят някои инструменти на българската Кремона: http://www.kremona.com/ Хората изнасят ето тук например: http://www.gollihurmusic.com/product/1408-...ARIAN_BASS.html Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Едва ли имало по лоши музикални инструменти от това което сега се произвежда във фабрика "Кремона"-Казанлък. Тази половинка по горе е в пъти по добра.Всички по кадърни майстори напуснаха фабриката и си отвориха частни ателиета.Над 20 са.Имат си задруга и работят доста добре.С почти всички се познавам и им зная работа. Разрови се и виж дали в Америка има по евтини от кремонските инструменти(може би най долнопробните китайски). 1000 долара за бас!!!Добрите почват от 10000$ нагоре.Иначе 30000-40000$ е нормална цена за много добър бас-Пеолман, Рубнер и др. Говоря за нови.Не съм виждал сегашен контрабас или чело на фабриката с по малко от 4 парчета на дъските-горна или долна. Ужасен, нанесен с пистолет лак,имитации на абаносов гриф и други "майстории". Съвета ми е който не е специалист в дадена област да се въздържа от коментари. Стотици хора с цигулки с надписи -Страдивари ,Гварнери,Амати Щайнер и мн.други идват за оценка и като им се каже че не струва почти нищо мислят ,че ги мамим-някой им бил казал,че е оригинал и струва много пари.Даже има случаи за изхарчени много пари за "експертиза"-рентген и други глупости. Цена имат единствено майсторските ръчни инструменти и разбира се най вече италианските.Обаче в България се броят на пръстите на ръцете и повечето са държавна собственост. Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Ето малко информация специално за баси: http://shop5.mailordercentral.com/lemurmus...departments/20/ Цитирай
Recommended Posts