Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

От месец,месец и половина търся таблатура за солото на Тони Йомми на този концерт :

.Много,ама много ще съм благодарен ако някой издири,или го направи (ух че съм нахалник ^^)

тенкс.

Отговорено

Ами, пич, то солото от този концерт е същото като на студийната(оригиналната) версия на песента от 1970 . Имаш ли Guitar Pro ? Ако имаш ще ти пратя таблатурата на песента, ако нямаш ще ти кажа откъде да го дръпнеш.

Отговорено
Ами, пич, то солото от този концерт е същото като на студийната(оригиналната) версия на песента от 1970 . Имаш ли Guitar Pro ? Ако имаш ще ти пратя таблатурата на песента, ако нямаш ще ти кажа откъде да го дръпнеш.

Ами,пич,то солото е различно от студио вершъна,слушай се.Аз знам студиото 100% Айомми,ама тва соло стига до лика където повтаря това:

-15p12-----

--------15-

-----------

-----------

-----------

-----------

и после цък цък не моа го направя.Има доста разлика в солото(2рата част след слайда от 9 прагче до 14.

Надявам се да съм бил ясен :).

Отговорено

Имам официални табове на студийната версия и на една концертна. В гитар про малко се различава, понеже е вадена от някой домашен герой примерно, но пак е близо до оригинала.

Концертната версия е базирана на студийната, като Тони Айоми си прави променки и импровизацийки.

И както казва в интервюто към гитар уърлд от където са ми табовете - на всеки концерт солото е леко различно.

Т.е. нещата не са написан на камък. Хвани основната мисъл и си импровизирай около нея, както прави и самият Тони Айоми.

Отговорено
Имам официални табове на студийната версия и на една концертна. В гитар про малко се различава, понеже е вадена от някой домашен герой примерно, но пак е близо до оригинала.

Концертната версия е базирана на студийната, като Тони Айоми си прави променки и импровизацийки.

И както казва в интервюто към гитар уърлд от където са ми табовете - на всеки концерт солото е леко различно.

Т.е. нещата не са написан на камък. Хвани основната мисъл и си импровизирай около нея, както прави и самият Тони Айоми.

Е,ако може постни тази на концертната версия,знам , че всички сола на всеки концерт са различни,но се наподобяват доста.