Dawnfall Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 (Редактирано) ^Май става въпрос за това. Искам да кажа, че от процесора от изхода за слушалките звука, който излиза е моно.И точно поради тази причина звук се чува само от едната слушалка. Поне с Behringer X-VAMP-а, който беше у мен за известно време. Редактирано Май 26, 2009 от Dawnfall Цитирай
Slacoth Отговорено Май 26, 2009 Автор Отговорено Май 26, 2009 М-да, може би едно такова устройство ще свърши работа, стига да отговаря на описанието си. Не съм знаел за този вариант досега. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 Да,с такова устойство можеш директно да изхвърлиш процесора,жалко че ги нямаше навремето и си продадох Маршала. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Май 26, 2009 Отговорено Май 26, 2009 И точно поради тази причина звук се чува само от едната слушалка. Поне с Behringer X-VAMP-а, който беше у мен за известно време. Имам behringer x-vamp и се чува и през двете слушалки. Това обаче не пречи да е моно - просто и в двете звучи едно и също. От друга страна има доста стерео ефекти, които процесорите правят - примерно stereo chorus, leslie, някои фленджъри, пинг понг ехо и т.н., а GT-8 със сигурност има стерео изход - пробвали сме. Относно настройките - лично според мен трябват два сета - един за вкъщи/един за свирене с група. Втория е редно да се направи при реално свирене с групата в репетиционна (или поне на достатъчно засилено). Сега се сещам например за две неща - нивото (или липсата) на ревърб оказва силно влияние върху това, дали китарата ще се чува ясно в микса или ще се замаже някъде, същото и за еквалайзера. Мойта 1 стотинка. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 На репетиция му е майката! Докато не се чуеш заедно с групата, нищо не си направил и това си е ... Естествено, всеки, като си познава домашния сетъп, може да предугади накъде да дава наклон, за да са нещата по-близо до истината впоследствие. Но такова нещо като да си направиш всичко вкъщи после да пиеш бира по време на саундчека няма. Цитирай
Slacoth Отговорено Май 27, 2009 Автор Отговорено Май 27, 2009 с такова устойство можеш директно да изхвърлиш процесора Ааа, моля ви се колега и за десетка не бих го сменил.Серьозно! На репетиция му е майката! Докато не се чуеш заедно с групата, нищо не си направил и това си е Като гледам, в крайна сметка, логиката си държи на своето и това е. Цитирай
billymilano Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 ами тогава защо се правят саунд-чекове? Дори и най-големите си правят!? Цитирай
Slacoth Отговорено Май 27, 2009 Автор Отговорено Май 27, 2009 (Редактирано) Правят се, но не тогава китариста решава кои ефекти да включи в банките си, нито в какъв ред да ги разположи. Саундчека е достатъчно-важен, но това си е тема на друг разговор. Редактирано Май 27, 2009 от Slacoth Цитирай
billymilano Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 ами то не е ли решено музиканта какъв му е рига и какъв му е звука, който иска да постигне и на саундчека просто да си изкусури спрямо обстановката? Или? Цитирай
Slacoth Отговорено Май 27, 2009 Автор Отговорено Май 27, 2009 Спрямо обстановката музиканта решава дали да си вземе чадъра Аре да го оставим саундчека, темата е за настройване блендите на процесор, а не за съгласуване нивото на отделните инструменти. Цитирай
billymilano Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 Питам щото не разбирам, не за друго... между другото Томи Виктор си правеше и блендите на саундчека Цитирай
Slacoth Отговорено Май 27, 2009 Автор Отговорено Май 27, 2009 Саундчек се прави с цел настройка на "панорамната картина". Това означава кое, къде и колко да се чува в общият звуков микс. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 (Редактирано) Правят се, но не тогава китариста решава кои ефекти да включи в банките си, нито в какъв ред да ги разположи. Естествено, само че темата май беше ... ... темата е за настройване блендите на процесор, а не за съгласуване нивото на отделните инструменти. 'Ми, не знам ... Аз останах с впечтлението, че е за честотната картина и честотния баланс между инструментите, което не е съвсем без връзка с възприятието за "ниво", щото, като не пасваш добре и се губиш в микса, може да ти се наложи бая да се усилиш, за да се чуваш, повличайки след себе си и останалата част от групата в една доста неприятна какафония. Тези неща по моя скромен опит, включващ свирене с още двама китаристи в предната ми група (който не е пробвал, може само да предполага за какво иде реч при три еднакви инструмента), се установяват и коригират именно по време на репетиция, но, ако някой е намерил начин да ги разгадава от вкъщи, няма пък да спираме прогреса я ... А, що се отнася до избора на ефектите, нека да направим разграничение между КОИ и КАКВИ. Ясно е, че още от вкъщи можеш да решиш КАКВИ ефекти да ползваш, но ако се окаже, че си си избрал неподходящия като характер на звука вариант на тези ефекти, въпросът КОИ остава открит. П.С. Да не бъркаме понятията РЕПЕТИЦИЯ и саундчек на участие! Редактирано Май 27, 2009 от sevenstring Цитирай
Slacoth Отговорено Май 27, 2009 Автор Отговорено Май 27, 2009 Не мисля че е необходимо да обсъждаме сега и репетициите. А това за кои и какви ефекти ... е без значение, защото конкретният ми въпрос бе за процесор BOSS GT-8. ...Ако прочетеш внимателно цялата тема ще видиш, че сме на едно мнение. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 27, 2009 Отговорено Май 27, 2009 И аз съм с Boss GT-8 (и не виждам защо "кои/какви" да е ирелевантно, при положение че всеки модул в него има по между 2 и двуцифрено число варианти), но, и с друг процесор да бях (а не е да не съм бил), отговорът ми на въпроса в края на първия ти пост е, че да знаеш изкривяванията на домашния си сетъп и да ги компенсираш предварително помага, но крайният ефект никога не може да се предвиди напълно - иска си слушане и ръчкане на място, като се съобразяваш с цялостното звучене на групата. А наздравици не отказвам Цитирай
Recommended Posts