Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане


moni36

Recommended Posts

... да обърна внимание върху панделката върху струните, която заглушава празните струни и на която се дължи чистотата на изпълнението...

 

Виж, тая панделка не я видях (повече ползвам YouTube като радио, браузъра на заден план, докато работя нещо друго). Хитро, Уотсън ;)

 

Само че по тоя начин не губят ли възможността за остинатни редувания с празна струна - един доста приятен похват (въпрос на композиция, разбира се - но в случая - и на адаптация/аранжимент)...

 

И с дясната ръка 'на кръст', разбира се, съм го правил - но е повече шоу, отколкото ключое технически похват (все пак, традиционното заглушаване в 'нормална' позиция и на двете ръце си е най-резултатно. Освен при перверзно свирене като двурък тапинг :thx: )

 

:thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбира се този похват е повече за шоу и да, така се губят празните струни. Просто още един начин да се с вири :thumbup: .

 

Но както писах в предния си пост, аз наистина не разбирам от тапинг, не ми е любима техника и наистина почти не съм я упражнявал, така че едва ли съм най подходящият да я обсъждам. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора .. може ли 1 въпрос.Значи сега ходя от 3 сед. вече на уроци по китара и сега учителя ми обясняя да си движа дясната ръка от китката .. др казват от лакътя .. после учителя ми казва облягаш си ръката на моста .. др ми казват няа да облякаш .. др казват да използвам кутрето за упора .. др пък казват др .. незнам вече .. :punk_guitar: тотално се обърках кво да праа и как да го праа .. кажете съвети нещо .. незнам :)

наич лявата рка ми е ясна вече дясната незнам кво да я правя ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора .. може ли 1 въпрос.Значи сега ходя от 3 сед. вече на уроци по китара и сега учителя ми обясняя да си движа дясната ръка от китката .. др казват от лакътя .. после учителя ми казва облягаш си ръката на моста .. др ми казват няа да облякаш .. др казват да използвам кутрето за упора .. др пък казват др .. незнам вече .. :thumbs_up: тотално се обърках кво да праа и как да го праа .. кажете съвети нещо .. незнам :)

наич лявата рка ми е ясна вече дясната незнам кво да я правя ..

Най-добре слушай учителя си, защото...ти е учител :D.А още по-належащо ти е да седнеш и да научиш българския език, защото ти е роден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.