Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Та ето направил съм едно записче http://www.ebaumsworld.com/audio/play/80641771/ как ми шуми хъмбъкърът. Той е Seymour Duncan Full Shred.Mislq че бая шум прави. Другата ми китара която е с неизвестен адаптер не шуми толкова... Като е на клийн пак има брум на записа не се чува добре , но като включа драйва се чува. Та искам да ви попитам дали със JB ще е по-малко шума или с някакъв друг адаптер , защото така ме дразни и на по-лек драйв пак има повече брум от други китари. Иначе електрониката е в ред нищо и няма.. проверявана е.. Мерси предварително :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

шума може да е от комбото, може и да си вързал хъма като сингъл.

кабели. друг източник на смущение в близост. лоша домашна ел. инсталация.

все възможни причини.

екранирана ли добре е китарата ( нищо, че става дума за хъм )?

Редактирано от TONY
Отговорено

Китарата е добре екранирана . Никифена и е оправял жиците. Сичко е добре вързано . Той каза 4е го прави от адаптера, защото на позиция С+С няа никав брум :cheers2: ... А иначе не е от др източници . др-та китара не прави нищо такова . И си мисля дали с др адаптер ще стане по-добре хавата?

Отговорено

Мислил съм да не е от копчето дето разделя хъмбъкъра .. обаче като го сплитна има повече брум и като го направя на хъмбъкър си е с по-малко брум но пак достатъно за да е доста неприятно .. и дали просто сток да не е кофти адаптера....

Отговорено (Редактирано)
Здравейте. Та ето направил съм едно записче http://www.ebaumsworld.com/audio/play/80641771/ как ми шуми хъмбъкърът. Той е Seymour Duncan Full Shred.Mislq че бая шум прави. Другата ми китара която е с неизвестен адаптер не шуми толкова... Като е на клийн пак има брум на записа не се чува добре , но като включа драйва се чува. Та искам да ви попитам дали със JB ще е по-малко шума или с някакъв друг адаптер , защото така ме дразни и на по-лек драйв пак има повече брум от други китари. Иначе електрониката е в ред нищо и няма.. проверявана е.. Мерси предварително :greenball:

От това което чух ми се струва, че или захранването(ефект,усилвател?!?) вкарва мрежов брум или ти се губи масата някъде.Другия вариант е усилвателя(ефекта) да е кофти изпълнение с кофти части.Всъщност брума появи ли се или си го има от самото начало?

След китарата какво има навързано?

п.п. Сега видях поста за "другата китара"- в такъв случай прегледай още веднъж дали всички спойки и връзки по китарата са О.К.(включително потенциометрите и присъединителния куплунг) и ако е така мисля, че спокойно можеш да обвиниш хъмбъкъра(съответно да го замениш с друг).

Може и самото ключе да не прави добър контакт точно на тази позиция-за да го провериш трябва да го шунтираш и ще си покаже.

Редактирано от Linchpin
Отговорено (Редактирано)

а JB добър и безшумен вариант ли е как мислите? И нямам вариянт в който да пробвам как ще е в мойта китара и тогава да го купя нали ...

Редактирано от WaNTeDd