Black Bird Публикувано Октомври 26, 2005 Публикувано Октомври 26, 2005 http://www.record-producer.com/learn.cfm?a=2838 :hello: :hello: Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 WHAT THE FUCK??!!!! :wall: :wall: :wall: Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Баси наглия начин да те излъжат. И като ти кажат да не сваляш капака, за да не прецакаш гаранцията, върви та разбери как те возят! Цитирай
bulby Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 И все пак... Ultimately, the Behringer MIC 2200 Ultragain Pro is still good value for money Това би трябвало поне малко да смекчава вината Цитирай
AXE Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 :idea: :idea: :idea: :green: Заеби тая жажда за кинти :killyou: Цитирай
YtseJam Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Чакайте само разбойника да се появи и да го види това... ;) Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Този проблем го има и с други модели от серията 195х серията, препоръчва се да се смени лампата 12АХ7 с модел на Софтек, Филипс или поне Тунгсрам. Друго е че на част моделите не им достига захранващо напрежение за лампата. Аз чакам модел на Телефункен за да пробвам на моя Мик100 тюб, но при него няма светодиодчета, а си свети наистина лампата и има "уарм" ефект. Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Само не мога да разбера толкова е просто да се направи истински лампов преамп - защо са тея глупости дето ги правят???? Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 ама този ефект с ЛЕД-четата го ползват и други като Корг и Крейт. А пък е и по-ефектно. Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Яко Берингер съм ги признал - мнооого добри са в тая игра ... Аз имам TUBE ULTRAGAIN MIC200, отварял съм го и съм сменял лампата - няма никви светодиоди за осветление и определено различните лампи водят до различен звук. За сега най-много ми харесва как звучи със JJ ECC83S. Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Яко Берингер съм ги признал - мнооого добри са в тая игра ... Аз имам TUBE ULTRAGAIN MIC200, отварял съм го и съм сменял лампата - няма никви светодиоди за осветление и определено различните лампи водят до различен звук. За сега най-много ми харесва как звучи със JJ ECC83S. А като си го отварял поне премери ли анодното напрежение и отоплението колко е? Цитирай
7thString Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 В крайна сметка никъде ясно не се споменава дали лампата върши или не върши работа- другото са празни приказки Повечето схеми за ПРЕампове, които съм разглеждал осигуряват в пъти по-малко HT(High Tension) и респективно лампата не свети, но пак си върши работа. Примерно ако отвориш едно стааааааааааро лампово радио, колкото и да се пулиш, само няколко от лампите ще видиш да светят осезаемо. В туй има две остриета- от една страна амортизацията на лампата е мноооооооого по-бавна. От друга, влиянието й(омекотяването) в/у звука ще е по-малко, щото не може да се стигне до компресия и овердрайв... Не искам да ги защитавам, защото наистина ако не са конектнали лампата ще е грозно изпълнение, но пък ако диодчетата са просто "застраховка" срещу наивни клиенти, би могло да се приеме- нима някой наивник "разбирател" ще си купи лампова техника ако не види, че лампата действа и като крушка? П.П. има много по-тежки "престъпления" от много по-утвърдени марки в тая област. А и в крайна сметка- важен е ЗВУКА нали? Като отидеш да си купуваш техника- включваш, слушаш, решаваш. Ако ти хареса- не те касае как е изпълнено. Виж ако си купя маршал за 2000$ а се окаже, че вътре са бутнали два транзистора и една лампа(крушка, за осветление), ситуацията ще е друга Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 (Редактирано) Веднъж мерихме напрежениата на един компактен лампов преамп и се оказаха пълен ташак 30 волта анодно -хахаха Лампата е проектирана за 300 Волта а не да се правят макети с нея и да се лъжат хората да си купуват боклуци! Редактирано Октомври 26, 2005 от metalhammer Цитирай
synchu Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Веднъж мерихме напрежениата на един компактен лампов преамп и се оказаха пълен ташак 30 волта анодно -хахаха Лампата е проектирана за 300 Волта а не да се правят макети с нея и да се лъжат хората да си купуват боклуци! Малко е ... на 15-20 годишния ми Динакорд е 600 волта ... ... Най-важното е как звучи един дивайс...останалото са приказки и легенди... Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Яко Берингер съм ги признал - мнооого добри са в тая игра ... Аз имам TUBE ULTRAGAIN MIC200, отварял съм го и съм сменял лампата - няма никви светодиоди за осветление и определено различните лампи водят до различен звук. За сега най-много ми харесва как звучи със JJ ECC83S. А като си го отварял поне премери ли анодното напрежение и отоплението колко е? Не, не съм помислял за това, а и ми е ясно че е относително ниско, защото свети доста анемично. В същност е все тая, при положение, че си върши работата. Берингер обаче ме разочароват, тъкмо реших че са направили гениален ход и се оказа, че и това не е тяхна идея. Ето например Korg Electribe EMX1: One small issue, though: the valves have pride of place behind an oval glass window on the front panel, allowing you to bask in their warm glow — strangely, though, it's not the warm glow of the valves themselves, but of two yellow LEDs soldered to the circuit board! This is reminiscent of the moulded fake tweeters and bolts on '80s-vintage Amstrad 'hi-fi' equipment! The window does get physically warm, but not hot: grilles on the rear panel and underside allow air to circulate. Цитирай
Recommended Posts