Jump to content
Българският форум за музиканти

Nothing Else Matters Help


schOle

Recommended Posts

Научих я почти цялата, но проблема ми е в началото там където се свири 1-ва струна отворена, 2-ра на 5-ти праг, 3-та на 5-ти праг и пета съответно на нулев, втори и трети праг. Просто малкия пръст и безименния дето държат на 5-ти праг се изместват настрани и докато разтягам показалеця те заглушават 2-ра и 3-та струна и фактически се чува само 1-ва и 5-та струна. Това го тренирам от повече от месец и вече почвам да си мисля, че проблема е нядъде в мен. Също за да достигна до 2-рия праг лакътя ми влиза пред стомаха, а на всички клипчета в нета на песента дето гледах на всеки ръката си му остава отстрани на тялото както би трябвало да е и при мен. Кажете какво точно да тренриам, за да успея да го изсвиря без грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не гледай сляпо таблатури, а помисли малко. Това е акорд До мажор. Тоновете, които трябва да изсвириш явно са ми на първа, ми на втора и до на трета. Можеш да си спестиш главоболията като изсвириш само два тона - до (първа позиция втора струна) и ми (свободна първа). Тогава мелодията в бас линията ла-си-до няма да ти създава никакви проблеми!

Дерзай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази песен специален раздел ли трябва да направим вече?

Дръпни си ДВД-тата на Лик Лайбръри и виж как се свири. От това по-точно НЯМА накъде! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.