Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Благодаря много за отговорите.. А ако реша да взема електрическа китара, към каква марка да се ориентирам. Гледах няма много положителни мнения за Squier-ите, а няма почти никаква информация за други марки китари. Друго - само усилвател ли ми трябва за да използвам електрическата китара като електрическа, а не само да използвам акустичното дрънчене на струните? Не можах да намеря информация за това какво представлява усилвателя.

Отговорено

абе екстра са си скуайрчетата за начинаещ са се убили.. паковете за които ти говоря - казах малък ЦУМ, защото има евтини пакета - 250 - 350 лева зависи от производителя. Усилвателят или комбо или кубе и това, което ти трябва само за начало

Отговорено (Редактирано)

Ами зависи с колко пари разполагаш squier и stagg са по евтините варианти ще получиш китара+усилвател за около 300лвл.

Поздрави

П.п кажи някакъв таван за да те насочим

Редактирано от rinti
Отговорено

Ами стигат ти, за точно такъв "Pack", за какъвто говори billymilano. Аз с такъв съм почнал (Squier Showmaster + Fender 15G), доста жулене падна. :) Или ако искаш акустична (уестърн) китара, можеш да си вземеш някоя доста прилична за толкова пари. ТИ си решаваш.

Отговорено

Едно такова стагче- http://staggmusic.com/products/products_de...k&oneid=440 със едно кубе 15вата също на стагг излиза точно 300лвл(гледах го в един магазин в Велико Търново незнам от каде си но разликата не може да е голяма).

Поздрави

Отговорено

А за акустична китара какъв вариянт има? Казахте, че мога да си купя доста прилична за 350-400 лв.. Там какви неща са от значение и отново - бихте ли ми препоръчали някой модел?

Отговорено (Редактирано)

Да, говорех ти така, защото мойта я взех за 370 кинта, и съм бая доволен от нея. Тя е точно акустична (уестърн). Моделът не го знам, точно. Има я в РФ, Hot Rod серия.

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено

аз пък започнах на акустична и честно казано нямах особен интерес към този инструмент преди да ми падне кажи речи от небето Squier-a. оттогава реално започнах да се уча да свиря и то основно заради опцията за дисторжън. пич, според мен директно си търси електрическа китара особено като се имат в предвид музикалните ти предпочитания - няма да си спестиш нищо от това което може акустичната китара да ти предложи (в рок музиката) а даже ще си напред. едно е да учиш smoke on the water (кой не знае основния риф :D ) с акустична кремонка и да не ти връзва и съвсем друго е да късаш нервите на съседите с дисторжън на макс и пак да не ти връзва :blush:. пък и има и момента на позата. ще се изсмея на всеки който ми каже че поне веднъж в музикалната си кариера особено в началото не е заставал пред огледалото за да види как му седи китарата с прееекалено отпуснат страп :rolleyes: това което се опитвам да кажа е че слушаш рок и пънк и електрическата китара сама по себе си ще те мотивира повече от акустичната да се занимаваш по-сериозно.

относно китарата - еми не съм пипал Stagg но по това което чувам за тези парички няма да се разочароваш от един Squier Telecaster (говори се че са по-сполучливи от Stratocaster-ите от тази серия). действай си, избери си това което ти подхожда и накарай ваш'те да съжаляват че са ти купили китарка с 3-chord-punk на петички :P

Отговорено

Здравейте,

Не искам да пълня прекрасният ви форум с излишни въпроси за начинаещи и затова ще го задам тук, защото има връзка с темата. Отдавна харесвам солота на китара и реге музика и наскоро намерих някаква изостанала от моите родители китара в мазето. Хрумна ми да пробвам да се науча да свиря, но самият инструмент е в ужасно състояние. Според вас заслужава ли си да опитвам?

oaaimaacc.jpg

oaaioaacc.jpg

Китарата е пукната и липсва една струна. Колко ще струва да заменя стрената и къде може да го направя?

Другият ми въпрос е колко вървят средно уроците по китара и кой учител може да ми препоръчате, за напълно начинаещ без никакви познания в музиката(понаучих това онова от изпита ми по физика). Стиловете които ме интересуват да рок и реге. Благодаря много.

Отговорено (Редактирано)

Ами цените на уроците варират - зависи от даскала. За теб е важно да намериш такъв. Но за да запълниш времето ползвай наличните ресурси - в интернет има доста такива. Препоръчвам книжките на Юли Марков, провери в сайта на @Baby Thomas. Като за начало си научи акордите и акомпаниментите, другото ще дойде с времето. Естествено че с даскал е по-добре, нищо не може да го замени, но за да не губиш време рови навсякъде. И най-важното - слушай си музиката, слушай я много и не се отказвай!

P.S Какво разбра за МУЗИКАТА от изпита по ФИЗИКА?!

Редактирано от Facemelter
Отговорено

Книгите са супер!!! Благодаря много. Жалко че касетката към първата е изчезнала. В учебника ми по физика(тъй като трябва да се запълнят се с някакви неща тия страници), се обясняваше какво са обертонове, чист тон, сложен тон, октави и още няколко основни понятия. Мога ли с тази счупена китара да направя първите си стъпки? Откъде в София мога да куя липсващата струна, 4-та Ре?

Отговорено

По-добре цял комплект (около и под 7-10лв струват) струни. А за китараа - сам я виждаш :rockon: Събери пари и си избери някаква нова (има много теми за каква и откъде да купиш). С тази ще се мъчиш и ще зарежеш много скоро заниманието. И ако плануваш да се занимаваш малко по-сериозно - учител или школа от възможно най-рано!