Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична китара - какво ще ми препоръчате?


LooneyToon

Recommended Posts

Благодаря много за отговорите.. А ако реша да взема електрическа китара, към каква марка да се ориентирам. Гледах няма много положителни мнения за Squier-ите, а няма почти никаква информация за други марки китари. Друго - само усилвател ли ми трябва за да използвам електрическата китара като електрическа, а не само да използвам акустичното дрънчене на струните? Не можах да намеря информация за това какво представлява усилвателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе екстра са си скуайрчетата за начинаещ са се убили.. паковете за които ти говоря - казах малък ЦУМ, защото има евтини пакета - 250 - 350 лева зависи от производителя. Усилвателят или комбо или кубе и това, което ти трябва само за начало

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами зависи с колко пари разполагаш squier и stagg са по евтините варианти ще получиш китара+усилвател за около 300лвл.

Поздрави

П.п кажи някакъв таван за да те насочим

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами стигат ти, за точно такъв "Pack", за какъвто говори billymilano. Аз с такъв съм почнал (Squier Showmaster + Fender 15G), доста жулене падна. :) Или ако искаш акустична (уестърн) китара, можеш да си вземеш някоя доста прилична за толкова пари. ТИ си решаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно такова стагче- http://staggmusic.com/products/products_de...k&oneid=440 със едно кубе 15вата също на стагг излиза точно 300лвл(гледах го в един магазин в Велико Търново незнам от каде си но разликата не може да е голяма).

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за акустична китара какъв вариянт има? Казахте, че мога да си купя доста прилична за 350-400 лв.. Там какви неща са от значение и отново - бихте ли ми препоръчали някой модел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, говорех ти така, защото мойта я взех за 370 кинта, и съм бая доволен от нея. Тя е точно акустична (уестърн). Моделът не го знам, точно. Има я в РФ, Hot Rod серия.

 

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Наскоро си взех акустична Ibanez V70,доста съм доволен,само за 234 лв. от Камертон :D

Редактирано от almost_godlike
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък започнах на акустична и честно казано нямах особен интерес към този инструмент преди да ми падне кажи речи от небето Squier-a. оттогава реално започнах да се уча да свиря и то основно заради опцията за дисторжън. пич, според мен директно си търси електрическа китара особено като се имат в предвид музикалните ти предпочитания - няма да си спестиш нищо от това което може акустичната китара да ти предложи (в рок музиката) а даже ще си напред. едно е да учиш smoke on the water (кой не знае основния риф :D ) с акустична кремонка и да не ти връзва и съвсем друго е да късаш нервите на съседите с дисторжън на макс и пак да не ти връзва :blush:. пък и има и момента на позата. ще се изсмея на всеки който ми каже че поне веднъж в музикалната си кариера особено в началото не е заставал пред огледалото за да види как му седи китарата с прееекалено отпуснат страп :rolleyes: това което се опитвам да кажа е че слушаш рок и пънк и електрическата китара сама по себе си ще те мотивира повече от акустичната да се занимаваш по-сериозно.

относно китарата - еми не съм пипал Stagg но по това което чувам за тези парички няма да се разочароваш от един Squier Telecaster (говори се че са по-сполучливи от Stratocaster-ите от тази серия). действай си, избери си това което ти подхожда и накарай ваш'те да съжаляват че са ти купили китарка с 3-chord-punk на петички :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Не искам да пълня прекрасният ви форум с излишни въпроси за начинаещи и затова ще го задам тук, защото има връзка с темата. Отдавна харесвам солота на китара и реге музика и наскоро намерих някаква изостанала от моите родители китара в мазето. Хрумна ми да пробвам да се науча да свиря, но самият инструмент е в ужасно състояние. Според вас заслужава ли си да опитвам?

oaaimaacc.jpg

oaaioaacc.jpg

Китарата е пукната и липсва една струна. Колко ще струва да заменя стрената и къде може да го направя?

Другият ми въпрос е колко вървят средно уроците по китара и кой учител може да ми препоръчате, за напълно начинаещ без никакви познания в музиката(понаучих това онова от изпита ми по физика). Стиловете които ме интересуват да рок и реге. Благодаря много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами цените на уроците варират - зависи от даскала. За теб е важно да намериш такъв. Но за да запълниш времето ползвай наличните ресурси - в интернет има доста такива. Препоръчвам книжките на Юли Марков, провери в сайта на @Baby Thomas. Като за начало си научи акордите и акомпаниментите, другото ще дойде с времето. Естествено че с даскал е по-добре, нищо не може да го замени, но за да не губиш време рови навсякъде. И най-важното - слушай си музиката, слушай я много и не се отказвай!

 

P.S Какво разбра за МУЗИКАТА от изпита по ФИЗИКА?!

Редактирано от Facemelter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Книгите са супер!!! Благодаря много. Жалко че касетката към първата е изчезнала. В учебника ми по физика(тъй като трябва да се запълнят се с някакви неща тия страници), се обясняваше какво са обертонове, чист тон, сложен тон, октави и още няколко основни понятия. Мога ли с тази счупена китара да направя първите си стъпки? Откъде в София мога да куя липсващата струна, 4-та Ре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре цял комплект (около и под 7-10лв струват) струни. А за китараа - сам я виждаш :rockon: Събери пари и си избери някаква нова (има много теми за каква и откъде да купиш). С тази ще се мъчиш и ще зарежеш много скоро заниманието. И ако плануваш да се занимаваш малко по-сериозно - учител или школа от възможно най-рано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.