spineless Публикувано Май 16, 2009 Публикувано Май 16, 2009 Значи падна на земята, удари се на края на грифа до ключетата и ся нещо не ще да излиза звук, някакви идеи какво може да е станало ;( Цитирай
eddie94 Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 на мен ми казаха че ако се удари грифа по силно всичко гърми но може и да греша :/ Цитирай
rinti Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Дали е от това не мога да ти кажа но наи-добре първо си провери кабелите и там с каквото свириш.Надявам се да е от това. Поздрави Цитирай
vhcs Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 момчета, това да не е бомба да гърми най вероятно някъде са се прекъснали кабели по електрониката - това е добрият вариант но може и буксата и/или потенциометри и/или адаптер да е счупен/повреден. късмет и успехи с ремонта !!! Цитирай
Supersonic Bitch Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Само не разбрах баса изобщо ли не издава звук или само като го включиш към кубето?Може и просто сттруните да са се разхлабили.. И аз ти пожелавам успех и каквото и да има да се оправи! Цитирай
spineless Отговорено Май 17, 2009 Автор Отговорено Май 17, 2009 Като го включа в усилвателя си издава звук от струните но не излиза от кубето. Проверих адаптерите и потенциометрите няма скъсани жици... Цитирай
Supersonic Bitch Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Според мен проблема тогава изобщо не е в басчето,а може да е вътрешна повреда може би в кабела към който се свързва към кубето или по-малко вероятно в самото кубе,но те съветвам да занесеш всичко на ремонт специалистите си знаят работата .Плс пиши после историята и философията на баса, че наистина ме интересува и предполагам и другите! Цитирай
Jolly Roger Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Сложи си по мека настилка на пода И за да не е спам - защо не го занесеш на лютиер и да попиташ? Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Мили хора, моля, като не знаете каква е точната причина за повредата, недейте да пишете лудости. Като удариш главата на баса нищо не гърми, както каза Алекс, който единствен си направи труда да опише какво може да е изпушило вероятно, ако нещата са свързани с баса въобще. Грифът на баса ми е бил удрян в бързината повреме на репетиция и единственото, от което съм се притеснявал е било да не съм строшил ключ или да не съм спукал тялото на баса. Струните, като се разхлабят, не причиняват тотална загуба на звук, който иска да опита, ако не вярва . Моят съвет към теб е да отидеш в репетиционна и да изтестваш баса там на апаратура, която е различна от твоята, като използваш техен кабел. Носи и своя кабел за допълнителен тест. Ако проблемът съществува в същия си вид и с другата апаратура и независим кабел, то значи хвани си баса под ръка и отиди при някой човек, който знае как да провери дали електрониката на басчето е в изрядно състояние. Цитирай
spineless Отговорено Май 18, 2009 Автор Отговорено Май 18, 2009 (Редактирано) Наистина проблема е бил в кабела от самото начало, пфф как не го проверих по-рано. Мерси на всички за обърнатото внимание Редактирано Май 18, 2009 от spineless Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Супер! Това е бял кахър Занапред пази басчето повечко Цитирай
Recommended Posts