Jump to content
Българският форум за музиканти

Май изгърмя баса


spineless

Recommended Posts

Значи падна на земята, удари се на края на грифа до ключетата и ся нещо не ще да излиза звук, някакви идеи какво може да е станало ;(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали е от това не мога да ти кажа но наи-добре първо си провери кабелите и там с каквото свириш.Надявам се да е от това.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета, това да не е бомба да гърми :greenangel:

най вероятно някъде са се прекъснали кабели по електрониката - това е добрият вариант но може и буксата и/или потенциометри и/или адаптер да е счупен/повреден.

 

късмет и успехи с ремонта !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбрах баса изобщо ли не издава звук или само като го включиш към кубето?Може и просто сттруните да са се разхлабили.. И аз ти пожелавам успех и каквото и да има да се оправи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като го включа в усилвателя си издава звук от струните но не излиза от кубето. Проверих адаптерите и потенциометрите няма скъсани жици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен проблема тогава изобщо не е в басчето,а може да е вътрешна повреда може би в кабела към който се свързва към кубето или по-малко вероятно в самото кубе,но те съветвам да занесеш всичко на ремонт специалистите си знаят работата .Плс пиши после историята и философията на баса, че наистина ме интересува и предполагам и другите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мили хора, моля, като не знаете каква е точната причина за повредата, недейте да пишете лудости. Като удариш главата на баса нищо не гърми, както каза Алекс, който единствен си направи труда да опише какво може да е изпушило вероятно, ако нещата са свързани с баса въобще. Грифът на баса ми е бил удрян в бързината повреме на репетиция и единственото, от което съм се притеснявал е било да не съм строшил ключ или да не съм спукал тялото на баса. Струните, като се разхлабят, не причиняват тотална загуба на звук, който иска да опита, ако не вярва :greenangel: . Моят съвет към теб е да отидеш в репетиционна и да изтестваш баса там на апаратура, която е различна от твоята, като използваш техен кабел. Носи и своя кабел за допълнителен тест. Ако проблемът съществува в същия си вид и с другата апаратура и независим кабел, то значи хвани си баса под ръка и отиди при някой човек, който знае как да провери дали електрониката на басчето е в изрядно състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Наистина проблема е бил в кабела от самото начало, пфф как не го проверих по-рано. Мерси на всички за обърнатото внимание :)

Редактирано от spineless
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.